Plaques solars.

Els veïns de l'Alt Camp podran invertir a la nova planta fotovoltaica Almenara

Aquest desenvolupament és una aposta per una transició energètica sostenible, impulsant la participació i benefici de la comunitat de Pla de Santa Maria | Els veïns de la zona podran finançar fins al 20% de la inversió del projecte, amb participacions des de 500 euros

Els veïns de 25 municipis de la comarca de l'Alt Camp tindran l'oportunitat d'invertir de forma prioritària al projecte Almenara: una planta fotovoltaica que se situarà al Pla de Santa Maria, promoguda per IGNIS Energía i IB Vogt. Aquesta iniciativa suposa una aposta per les energies verdes i pel desenvolupament socioeconòmic de la regió.

Els interessats a invertir en aquest projecte ho podran fer a través de Fundeen, la plataforma de finançament participatiu referent en inversió de projectes d'energia renovable a Espanya. Aquesta entitat compta amb l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està adherida als Principis d'Inversió Responsable de lONU. Fundeen compta amb més d'11.500 usuaris registrats i ha gestionat inversions en projectes d'energies renovables per un valor superior als 6,8 milions d'euros, evitant la generació de 157 tones de CO2.

En total, els habitants d'Alt Camp podran finançar fins a un màxim de 2.910.000€ a 15 anys, fet que suposa un 20% de la inversió del projecte, tal com estableix l'art. 9 bis del Decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya. Les aportacions tindran un mínim de 500 euros i comptaran amb una rendibilitat neta del 5,5%.

Impacte mediambiental positiu

Almenara serà una planta fotovoltaica que comptarà amb 50MWp de potència. Són 1.701 hores equivalents i una producció anual de 87.183 MWh. L'energia renovable produïda per la instal·lació evitarà l'emissió anual de 26.155 tones de CO2, o el que és el mateix, impedirà cada any (durant almenys 25 anys) l'emissió de tant de CO2 com el que generaria un camió de mercaderies en recórrer 7.850. .000 km.

El projecte ha estat promogut conjuntament per IGNIS Energía i IB Vogt, experts en energies renovables, especialment en energia fotovoltaica, que tenen un portfoli combinat de més de 24 GW i presència internacional.

Situat al Pla de Santa Maria, el projecte es troba en fase de desenvolupament, amb un inici de construcció previst per a mitjans del 2023. Més de 46.600 persones, que conformen els 25 municipis elegibles d'inversió local prioritària, podran beneficiar-se d'aquesta iniciativa d'integració i generació de beneficis socioeconòmics a la zona del projecte.

Presentació de la instal·lació fotovoltaica Almenara

Tots els interessats podran conèixer les dades del projecte a la presentació que es farà a la Masia del Pla Restaurant. La cita serà el proper dilluns 20 de juny a les 18.30 hores. Representants d'Ignis, IB Vogt i Fundeen informaran sobre els aspectes més rellevants de la planta solar i aclariran els dubtes que puguin sorgir entre els assistents.

Sobre Fundeen

Fundeen és la primera plataforma de crowdfunding autoritzada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que permet a particulars invertir en projectes d'energia renovable des de tan sols 500 euros, una cosa fins ara reservada a les grans companyies elèctriques i els fons d'inversió.

La companyia de referència en el sector realitza una profunda anàlisi de tots i cadascun dels projectes que auspicia, triant únicament els més adequats i rendibles per incloure'ls a la seva plataforma i oferir-los als inversors. Així, de 500 operacions analitzades per l'empresa, només 14 han superat els criteris de selecció més alts.