Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Una investigació permet visitar virtualment diversos pous de gel al Camp de Tarragona

Aquest estudi ha tingut un gran impacte els processos de captura massiva de dades

El projecte de cooperació Col·labora pel Paisatge, coordinat pel Grup d'Acció Local ADRINOC, continua dinamitzant el  patrimoni  popular de la pedra seca al Camp de Tarragona. Després de la jornada de coneixement de les potencialitats de la pedra seca que es va dur a terme al Pla de Santa Maria, ara s'ha conclòs la investigació de determinats pous de gel de diverses comarques tarragonines, les quals han estat modelitzades i tractades tridimensionalment.

En concret, el que s'ha obtingut és una imatge del pou de gel  que permet, mitjançant un aplicatiu gratuït, fer una visita  dinàmica a aquesta estructura espectacular. Els pous de gel que es poden consultar són el de la Fontmajor, a l'Albiol, el de Santa Coloma de Queralt, el del Castell de Ramonet, a Aiguamúrcia, el del Batlle Vell, a Vilaverd i el de la Ginoteta, a l'Alforja.

Aquest estudi ha tingut un gran impacte  els processos de captura massiva de  dades. En aquest sentit, el mètode d’aixecament s'ha dividit en una primera fase en què s'ha treballat al camp, i una segona fase que s'ha treballat al despatx. Per la seva banda, la fotogrametria és la tècnica que s'ha utilitzat, i que té per objectiu definir amb precisió la forma, dimensions i posició amb l’espai d’un objecte a partir de fotografies 2D, realitzades des de diferents punts respecte a l’objecte. Tota aquesta tasca ha estat realitzada per un equip tècnic pluridisciplinar coordinat pels professors de la Facultat d'Arquitectura de la URV Agustí Costa i Sergio Coll.