Calçots

Valls dona el tret de sortida a les calçotades amb la 8a Jornada Gastronòmica

Quim Masferrer serà nomenat Amic de l'Autèntica Calçotada de Valls i arrencarà simbòlicament el primer calçot de la temporada

La Jornada Gastronòmica del Calçot  de Valls del dissabte 20 de novembre obrirà oficialment la temporada de calçotades. La que ja és la clàssica jornada d'inici de la  temporada  a la ciutat d'origen de la calçotada reunirà a xefs de prestigi, restauradors locals i cellers en un esdeveniment que tindrà com a gran protagonista la cuina del calçot.

L'Ajuntament, la Denominació d'Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l'Associació de Restauradors són els responsables de la festa. El Pati serà la plaça central de la jornada que començarà a les 11.50 h amb la proclamació de Quim Masferrer com a Amic de l'Autèntica Calçotada.

Masferrer també serà el responsable d'arrencar, a les 10.00 h del matí, simbòlicament el primer calçot de la temporada en un camp d'un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls. És l'entitat que vetlla per la qualitat d'aquest típic i singular producte vallenc.

A partir de les 12.00 h s'iniciarà el showcooking de la mà de tres xefs, Óscar Manresa, del restaurant Catalina (Gavà, Barcelona). També hi participarà Joel Castanyé, del restaurant La Boscana (Bellvís, Lleida), i el vallenc Andreu Guasch, de La Licorera Vallenca (Valls). Oferiran el que serà tota una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

Per altra banda, el Pati acollirà un estand de l'Associació de Restauradors de Valls que oferiran unes croquetes de calçot realitzades per ells mateixos seguint la recepta de Nando Jubany. També hi haurà un altre estand de la DO Tarragona on es podran degustar els vins que maridaran els àpats del showcooking.