Persones caminant pel carrer de la Cort de Valls

Valls per la Llengua inicia la seva trajectòria amb les primeres jornades de divulgació

Aquesta proposta té com a objectiu millorar l’ús social del català a Valls

Fa uns dies, la Comissió de Llengua de l’Institut d’Estudis Vallencs va presentar el projecte Valls per la Llengua. Aquesta proposta té com a objectiu millorar l’ús social del català a Valls. També, ampliar el consens social a favor de la llengua davant la situació d’emergència lingüística  que es viu al país. Adverteixen que hi ha una situació de reculada en l’ús de la llengua de la qual Valls no queda al marge.

Aquesta iniciativa compta amb el suport per ara de 63 entitats vallenques. Es concretarà els dies 1, 2 i 3 de desembre en la primera edició de les Jornades Valls per la Llengua. Tindran lloc a l’Institut d’Estudis Vallencs. L’encarregat de donar el tret de sortida a aquestes Jornades, que està previst que es portin a terme cada any, serà l’actual secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

El dimecres 1 de desembre, a les 19.00 h de la tarda, la sala d’actes de l’IEV, es farà la conferència El català en una cruïlla: reptes i (algunes) línies de treball per superar-los. Anirà a càrrec de Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística de la Generalitat.

El dijous 2 de desembre, a les 19.00 h de la tarda, a la sala d’actes de l’IEV, es portarà a terme un col·loqui per parlar de la situació del català. Comptarà amb la presència d’Enric Gomà, editor de l’obra Molt a favor. 57 propostes i un pacte per la llengua.

Per últim, el divendres dia 3, a les 19.30 h del vespre, al Pati de Sant Roc, es farà una lectura pública del manifest  Valls per la llengua. També es presentarà el projecte amb els representants de les entitats