Ciutat de Valls

Impuls del català: Es presenten les II Jornades Valls per la Llengua

Tindran lloc el 25 i 26 de novembre a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs

Valls per la Llengua, l’espai de cooperació que aplega 69 entitats de la ciutat per promoure l’ús social del català, ha presentat el programa de les II Jornades Valls per la Llengua. Tindran lloc el 25 i 26 de novembre a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs.

Les jornades s’obriran el divendres 25, a les 19.30 h del vespre, amb la ponència “El català i el futur de la diversitat lingüística”, a càrrec de la lingüista Carme Junyent. L’endemà dissabte continuaran amb dues comunicacions i una taula rodona. En la primera comunicació, a les 10.30 h del matí, Iñaki Arruti parlarà de l’Euskaraldia, una experiència per promoure l’hàbit de parlar el basc que des de fa uns anys es du a terme al País Basc.

En la segona comunicació, a les 11.00 h,  Jordi de Bofarull  aportarà els resultats i conclusions de la campanya del Convit, aplicada enguany a Valls per fomentar el manteniment de les converses en aquesta llengua.

Després d’una pausa cafè, a les 11.30 h, començarà la taula rodona “Com podem incrementar l’ús social del català a les entitats?. Hi participaran representants de l’AFA Enxaneta (Núria López), el CB Valls (Jaume Pros), la Colla Joves Xiquets de Valls (Sílvia Icart) i la Colla Vella Xiquets de Valls (Genís Vives), moderats per Valls per la Llengua.

Unes jornades per avaluar i projectar

Segons els organitzadors, “les I Jornades van servir ara fa un any per presentar aquest nou espai de cooperació del teixit associatiu vallenc, que pretén augmentar l’ús social del català a la ciutat, i ara en aquestes II Jornades és moment d’avaluar la primera campanya duta a terme, el Convit 2022, i recollir impressions i opinions per decidir l’activitat del 2023, que vol aprofundir en la línia del Convit i actuar en els col·lectius més prioritaris: és, doncs, un punt de trobada per avaluar la feina feta el 2022 i projectar l’acció del 2023”.