El circ Pistolet.

Juliol Cultural a Valls: Coneix totes les activitats i propostes d'aquest estiu

Els cicles Juliol Circense i En Viu portaran espectacles i concerts en aquest espai patrimonial durant 7 jornades

La ciutat de Valls organitza, un any més, un juliol ple de cultura i ho fa amb els cicles Juliol Circense i En Viu que es podran gaudir al Claustre del Convent del Carme. Primer serà el torn del circ amb la programació del Juliol Circense que se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juliol. Mentre que la música del cicle En Viu arribarà el 19, 20, 21 i 22 de juliol.

El Juliol Circense és el cicle cultural d'estiu cogestionat pels creadors locals de la companyia Passabarret. En aquesta edició els espectacles que pujaran a l'escenari del Claustre del Convent del Carme, a les 22.00 hs i amb accés lliure, són Trenzadas, de Sofia Demicheli, Veronica Capozzoli i Linda de Berardinis (12 de juliol); El gran final, de Bucraá Circus (13 de juliol), i The legend, de El Gran Dimitri (14 juliol).

Per altra banda, el  Claustre del Convent del Carme també acollirà les propostes musicals del cicle En Viu, acompanyades dels vins de la Denominació d'Origen Tarragona, les nits del 19 al 22 de juliol, també a les 22.00 h i amb accés lliure. Excepte l'espectacle del divendres que començarà a les 19.00 h i s'haurà d'adquirir una entrada de 5 euros que també inclou un tast de vins.

Els espectacles que s'hi desenvoluparan són: Elena Gadel  i Marta Robles amb el concert "Les dones de la meva vida" (19 de juliol); Arribar i Ploure presentaran Concert Dramàtic (20 de juliol); Joan Reig portarà l'espectacle Bagatzem (21 de juliol), i l'actuació de Cristina Español i Eva Cabanes (22 de juliol).

El barri es mou

Per altra banda, des del servei de dinamització comunitària als barris, del Pla Local d'Acció Comunitària Inclusiva  de Valls, s'impulsa una nova acció de dinamització esportiva per a joves al Centre Històric, es tracta del projecte «El barri es mou». El nou cicle respon als objectius de dinamització de l'espai públic.

El servei de dinamització comunitària als barris té com a objectiu afavorir espais de convivència i cohesió social i promoure la participació activa, la interculturalitat i el treball en xarxa als barris. Concretament, el nou cicle «El barri es mou» promou la xarxa comunitària i la dinamització dels espais públics al Centre Històric.

El cicle preveu la programació de diverses activitats multi-esportives i de lleure com són: bàsquet, futbol, voleibol, handbol, tennis de taula, korfball, indiaques, bàdminton, raquetbol, flag, bitlles catalanes i neerdanleses, escacs, tir amb arc, ritmes i balls de carrer, jocs de sobretaula gegants i jocs de fusta gegants, jocs tradicionals, circuït de karts, patinets, monopatins, balance bikes, etc.

L'acció sorgeix d'un procés coordinat de treball amb el grup motor de centre històric, format per les associacions de veïns del Barri Antic i el Portal Nou,  Comunalitats de Valls, el Cau i l'Associació Islàmica, i amb la col·laboració tècnica de les regidories de Joventut, Afers Socials i Educació de l'Ajuntament de Valls.