junts-per-catalunya

Junts per Catalunya s'imposa a la comarca de l'Alt Camp

Els resultats electorals dels municipis de Vallmoll, Alcover, Bràfim i Querol tornen a ser l'excepció de la tendència general de la comarca

A la comarca de l'Alt Camp, Junts per Catalunya ha aconseguit imposar-se i guanyar l'alcaldia en gairebé la totalitat dels municipis. En aquest sentit, Vilabella, Aiguamúrcia, Rodonyà, Cabra, El Pla de Santa Maria, El Milà, Montferri, El Pont d'Armentera, Nulles, La Riba, El Rourell, Alió o La Masó, són alguns dels pobles que la formació política ha tret més bons resultats en els comicis locals.

Consulta el resultat de les eleccions municipals 2019 als pobles de l'Alt Camp

Alhora, el Consell Comarcal de l’Alt Camp també ha aconseguit majoria absoluta de Junts per Catalunya i ha revalidat el resultat que actualment tenia, amb 10 consellers. ERC es troba en segona posició amb 5 consellers, amb un increment de 2, ja que fins ara la formació republicana en tenia 3. Pel que fa al PSC, baixa el nombre de consellers fins a 2 i la CUP manté els mateixos.

Vallmoll, Alcover, Bràfim, els Garidells, Mont-ral i Querol marquen l'excepció

Josep Lluís Cusidó, del PSC, és alcalde de Vallmoll des de fa 28 anys i ahir va tornar a revalidar la majoria absoluta al consistori, amb l'obtenció de 6 regidors.  De fet, fa unes setmanes, l'actual alcalde del municipi assegurava a TarragonaDigital que «28 anys no són res i que tenia més força que mai per fer front a les eleccions». En l'actualitat, Vallmoll té la singularitat de ser l’únic poble de l’Alt Camp on el PSC resisteix al govern municipal.

A Alcover, la formació política Alcoverencs pel Canvi, amb Robert Figueras com a candidat, ha obtingut la majoria absoluta amb 7 regidors. L'actual alcalde del municipi ha aconseguit mantenir els resultats de les eleccions municipals de 2015, amb més suports i podrà governar en solitari 4 anys més.

alcoverencs-pel-canvi
Robert Figueras ha revalidat la majoria absoluta a Alcover | Cedida

 

Pel que fa a Esquerra Republicana de Catalunya, la formació ha aconseguit, en el conjunt de la comarca, els millors resultats en unes eleccions municipals des de l’any 1979. La formació sobiranista hi presentava fins a 14 llistes comptant la de Valls i s’assegura 4 alcaldies a tota la comarca: Bràfim, Querol, els Garidells i Mont-ral. També s’han aconseguit 3 vocalies de l’EMD de Picamoixons.