Planol de la piscina d'Alcover

Surt a licitació la millora de la piscina i del complex esportiu d'Alcover

El pressupost total del projecte és de 700.000 euros

S'ha aprovat, definitivament, el projecte de construcció de la  nova piscina descoberta d’Alcover. En aquest sentit, el passat dilluns dia 22 de novembre es va publicar la licitació  de l’obra. Les propostes es poden presentar fins al 13 de desembre a les 14.00 h.

Aquest és un dels projectes més importants de la legislatura 2019-2023. Té com a objectiu oferir un servei fins ara inexistent, amb la construcció de la nova piscina descoberta, la millora de l’equipament de la piscina coberta i l’adequació de l’entorn del complex.

El projecte pren forma a partir de l’execució de dues actuacions. Per una banda, la construcció de dues piscines d’estiu. Per l'altra, la renovació de l’àrea de lleure annexa al complex esportiu per a la promoció d’activitats a l’aire lliure.

Es proposa la construcció de dues piscines destinades al lleure. Una per prendre el bany, amb una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda. I l’altra, amb jocs aquàtics.

La zona es complementa amb  franges enjardinades  per prendre el sol. També s’habilitarà un espai que per a realitzar activitats a l’aire lliure com ioga, fitness i actes culturals de petit format. L’àrea de lleure es complementarà amb dos serveis. Un destinat a bar-cafeteria exterior i l’altre, a vestidors.

L’espai que ocuparan les noves piscines tindrà un nou accés independent del complex esportiu actual. La superfície total d’aquesta actuació és de 1.800 metres quadrats. També es preveu la creació d’aules polivalents d’activitats esportives, culturals i socials de l’actual complex.

Amb aquesta actuació es modifiquen espais per tal d’encabir quatre aules polivalents de nova creació. Seran diàfanes i serviran per promocionar tot tipus d’activitats, especialment aquelles relacionades amb el lleure, la cultura i la vida social del municipi.

El pressupost total del projecte és de 700.000 euros. El projecte ve subvencionat pel PAM (el Pla d’Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona, amb una aportació de 415.000 euros. També pel PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya de la Generalitat), per un import de 250.000 euros. L’Ajuntament d’Alcover es fa càrrec dels 35.000 euros restants per a completar el cost total del projecte.