Operaris treballant al polígon industrial de Valls

Liciten la primera fase de les obres de modernització de l'enllumenat del polígon de Valls

En total, es renovaran 168 fanals amb noves lluminàries LED

L'Ajuntament de Valls ha aprovat la licitació de la primera fase de les obres de modernització de l'enllumenat del polígon industrial. Ho fa per un import de 349.500 euros.

Aquesta primera fase forma part d'un projecte global pressupostat en  1,5 milions d'euros per a la renovació total de l'enllumenat del polígon. Ara s'inclou actuar en els carrers Artesans, Curtidors i Basters i a part de la rambla de Palau de Reig.

En total, es renovaran 168 fanals amb noves lluminàries LED. Seran molt més eficients i amb major vida útil que, a la vegada, també ofereixen més sensació d'il·luminació.

La modernització de l'enllumenat de la zona industrial de Valls permetrà reduir el nombre d'avaries i es disminuirà en prop d'un  80% el consum i els costos energètics. Entre els punts principals del projecte s'inclou la renovació dels quadres elèctrics que, entre altres millores, inclouen un nou sistema de telegestió per control remot.

Aquest sistema permet obtenir dades en temps real del  consum elèctric, automatitzar les hores d'encesa i graduar la potència de l'enllumenat. A més, amb la telegestió del sistema es podran detectar les avaries al moment per poder actuar i reparar-les amb més rapidesa. 

El pla lumínic del projecte ha previst augmentar la sensació d'il·luminació de manera uniforme de les voreres i les vies de circulació. Tindrà especial cura en l'enllumenat de les cruïlles de carrers per augmentar la seguretat viària de la circulació.