Façana de l'edifici de Sant Roc de Valls

Un col·lectiu d'artistes, contrari a la ubicació de l'Espai Robert Gerhard a la capella de Sant Roc de Valls

Malestar a l'Associació d'Artistes Visuals de les Comarques del Sud pel nou ús d'una sala que acollia art contemporani

Un col·lectiu d'artistes es mostra contrari a la ubicació de l'espai dedicat al compositor Robert Gerhard, que obrirà portes en una sala d'exposicions a Valls. Es tracta de l'antiga capella de Sant Roc, en dependències de l'Institut d'Estudis Vallencs, una sala destinada durant molts anys a instal·lacions d'art contemporani.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

És per això que l'Associació d'Artistes Visuals de les Comarques del Sud expressa el seu malestar i indignació. A través d'un comunicat, l'entitat assegura que no s'oposa al centre dedicat a Gerhard, però retreu que no s'hagi tingut en compte el sector de les arts visuals. A partir d'aquí, qüestiona que no s'hagi pogut trobar un altre lloc alternatiu on ubicar-hi aquest futur centre i insta l'IEV i l'Ajuntament de Valls a reconsiderar-ho.

Pel que fa al nou Espai Gerhard, és un projecte que està comissariat per Rosa Pera, crítica d’art, docent, assessora en gestió cultural i comissària d’art contemporani, i com que l'espai compta amb una tradició sòlida com lloc expositiu d’art contemporani, segons Pera «amb aquesta proposta s’estableix una línia de continuïtat basada en la idea d’avantguarda i reflexió que impregna aquest espai des dels anys 80 de passat segle XX».

En aquesta línia, afegeix, que l’Espai Gerhard «reunirà el cos de treball del compositor i el contextualitzarà en diferents escenaris amb itineraris conformats per objectes, gravacions sonores, documents gràfics i audiovisuals i Robert Gerhard serà el guia de tots i cadascun, a través de la seva obra i també de les seves reflexions, vivències i dels contextos històrics i culturals que el van acompanyar».