Persones passejant per la Firagost

Mariona Escoda és l'ambaixadora del porró per la Firagost 2022 de Valls

El nomenament i lliurament dels tres porrons es va fer ahir dimarts dia 2 d'agost

Valls, aquest any, ha concedit els tres porrons commemoratius de la Firagost 2022 a la sommelier Anna Casabona, com a  Porronaire d’Honor, al Restaurant La Sort del Pont d’Armentera, com a restaurant porronaire d’honor 2022, i a la cantant vallenca Mariona Escoda, ambaixadora del porró 2022. Per motius professionals, la Mariona no ha pogut assistir personalment a recollir el premi i se li lliurarà en un acte que s’anunciarà pròximament.

El nomenament i lliurament dels tres porrons es va fer ahir dimarts dia 2 d'agost en acabar el Tast de Vi amb Porró, a la plaça del Pati de Valls. Els porrons han estat dissenyats pel mestre vidrier Rafa Abdón, del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. Tots ells estan signats pel vidrier i identificats com a porró 2022.

S’han dissenyat uns 20 porrons  més que es posen a la venda avui i que es poden comprar a la Cambra de Comerç de Valls, a la botiga d'objectes de regal Edelweiss situada al carrer Manuel González Alba número 7 de Valls (a tocar del Pati) i també des del web de la Cambra de Comerç de Valls, a la botiga en línia https://cisterbooks.cat. El preu de venda és de 75 euros  (IVA inclòs). La Firagost de Valls és pionera en la promoció del porró a Catalunya i promou l’ús d’aquest estri de disseny català que data del segle XVIII.

El Tast de Vi amb porró i el lliurament dels porrons ha estat organitzat per la  Cambra de Comerç de Valls, DO Tarragona, Revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister, i col·labora el Museu del Vidre de Vimbodí.