Mariona Escoda cantant

La cantant vallenca Mariona Escoda causa eufòria: així l'han definit a TV3

Va ser la favorita de l'últim programa per part del jurat

Mariona Escoda ha causat eufòria en el seu pas pel nou programa musical de TV3. En les tres últimes emissions, la cantant vallenca ha aconseguit el delit del públic i del jurat en les actuacions  que ha dut a terme. En aquest sentit, el passat divendres dia 1 d’abril, la tercera gala del concurs musical va situar Escoda entre les favorites, tant de jurat com del públic.

En aquesta ocasió, va inaugurar el programa amb la versió de la cançó ‘Bam, bam’, de Camila Cabello i Ed Sheeran. L’actuació, feta des d'un llit, i amb una posada en escena que podia dificultar el cant, va resultar tot un èxit. Així, Mariona Escoda va fer una actuació brillant i va aconseguir un públic entregat i meravellat pels seus dots musicals.

Pel que fa a la valoració del jurat professional, tant Lildami com Gadel i Clotet van coincidir en valorar molt positivament la trajectòria de la cantant vallenca pel programa. De fet, Marc Clotet va demanar a Escoda que en les properes actuacions «fes-nos seguir comiant com ho estàs fent fins ara».

Així, Mariona Escoda va ser la  favorita del programa per part del jurat.

Nascuda el 2001

Nascuda el  2001, ha estat vinculada al món de la música des dels 5 anys formant-se en cant clàssic, cant modern, violí i piano. Recentment, ha obtingut el certificat en els nivells 1 i 2 d’Estill Voice Training (Voice Craft) amb Viv Manning. Actualment compagina els concerts amb els seus estudis universitaris en logopèdia i la formació en cant.

Als 12 anys ja actuava com a cantant solista i violinista en grups musicals, i als 13 va guanyar el concurs de cant «Nadales Tolmos» a nivell dels Països Catalans. A partir d’aquí, ha format part de varies formacions com a cantant solista i ha col·laborat amb diversos músics, productores i varis programes de ràdio i televisió. Als 16 anys es va introduir en el món del teatre musical a nivell nacional, i als 17 en concerts de gran format com «Mamapop» a Lleida i Andorra. 

Als 18 anys publica el seu primer single «8 de Març» composat en motiu del Dia internacional de la Dona, amb la lletra de l’escriptora i poetessa Maria-Mercè Marçal. «8 de Març» va aconseguir en menys de 24 hores més de 2000 reproduccions a YouTube i el dia següent, l’àudio va tancar el programa MÉS 324 de TV3 presentat per Xavier Graset.

Als 20 anys publica el seu primer treball discogràfic «Tal com havia de ser». És un EP d’estil pop-rock que desprèn influències de la seva experiència en teatre musical. Una proposta innovadora i exquisida que val la pena escoltar.