Mariona Esconda en una actuació a Eufòria

La vallenca Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició d'Eufòria a TV3

Els fans de la cantant han seguit la final a través d'una pantalla gegant a la plaça del Blat

Mariona Escoda ha guanyat la primera edició d'Eufòria, l'exitós programa televisiu de TV3. La cantant vallenca ha aconseguit endur-se la victòria en la gala final que ha tingut lloc avui divendres, dia 17 de juny. En aquesta ocasió, Escoda ha hagut de lluitar musicalment amb Triquell i la Núria per tal d'esdevenir la guanyadora del programa.

La notícia ha causat una gran alegria a Valls, la seva ciutat natal. En aquest sentit, la capital de l'Alt Camp s'ha bolcat amb la cantant vallenca al llarg de les últimes setmanes. De fet, la ciutadana ha impulsat una campanya popular per tal de garantir el suport a la cantant vallenca, amb la finalitat de mobilitzar els fans i obtenir el major nombre de vots possible.

Pantalla gegant

A més, l'Ajuntament de Valls ha instal·lat,  a la plaça del Blat, una pantalla gegant per tal de seguir en directe la final. A partir de les 21.30 h, la ciutadania s'ha trobat davant de l'Ajuntament per tal de veure el programa i els millors moments de la cantant.

Segons els impulsors de la iniciativa, l’objectiu «és seguir donant  suport a la Mariona i aconseguir el major nombre de vots possible per tal que esdevingui la guanyadora del concurs». En aquest sentit, com cada gala, les votacions es poden fer a l’app de TV3 o a través de la pàgina web  d’Eufòria.

Així, durant tota la setmana, a través de les xarxes socials i dels grups de WhatsApp, s'ha fet viral la campanya que demanava el vot de tota la ciutadania. Finalment, Escoda ha aconseguit endur-se la victòria final.

Primer treball discogràfic als 20 anys

Nascuda el  2001, ha estat vinculada al món de la música des dels 5 anys formant-se en cant clàssic, cant modern, violí i piano. Recentment, ha obtingut el certificat en els nivells 1 i 2 d’Estill Voice Training (Voice Craft) amb Viv Manning. Actualment compagina els concerts amb els seus estudis universitaris en logopèdia i la formació en cant.

Als 20 anys publica el seu primer treball discogràfic «Tal com havia de ser». És un EP d’estil pop-rock que desprèn influències de la seva experiència en teatre musical. Una proposta innovadora i exquisida que val la pena escoltar.