Persones en un mercat de Nadal

Valls presenta el nou Mercat de Nadal amb exhibició castellera i el Mercat d'Art Jove

El dissabte dia 18 i el diumenge dia 19 de desembre es durà a terme un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any a la capital de l'Alt Camp

Valls reprèn el Mercat de Nadal  amb novetats i canvis destacats. El dissabte dia 18 i el diumenge dia 19 de desembre es durà a terme un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any a la capital de l’Alt Camp.

Per una banda, el recorregut expositiu amplia l'espai. S'ubicarà a la plaça del Pati i als carrers de la Cort i Jaume Huguet. Serà obligatori l’ús de la mascareta tant pels paradistes com pels visitants.

El mercat restarà obert, el dissabte, de les 10.00 h del matí a les 21.00 h del vespre. Pel que fa al diumenge, l'horari serà de les 10.00 h del matí i fins a les 20.00 h del vespre.

En aquest mercat s'hi podrà trobar una variada oferta d’arbres i verd, figures de pessebre, tions, vins i caves, mel, dolços, objectes ornamentals, productes artesanals, etc. És a dir, tot el que és típic i necessari per a les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis.

Nova exhibició castellera 

Una de les novetats enguany del mercat és l'exhibició castellera  que es farà dins del recorregut expositiu. Començarà a la plaça del Pati i seguirà pel carrer de la Cort i els carrers adjacents. El dissabte a partir de les 12.00 h del migdia serà el torn de la  Colla Joves Xiquets de Valls. Pel que fa al diumenge, a la mateixa hora, serà el torn de la  Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Persones amb aviram en un mercat
Imatge d'una edició anterior del mercat | Cedida

Per altra banda, durant el dissabte també es durà a terme el Mercat d’Art Jove. Es farà a la plaça Museu Casteller. Restarà obert el dissabte de les 10.00 h del matí fins a les 21.00 h del vespre.

S'hi podrà trobar Artesania, pintura, il·lustracions, roba, complements, fotografia, productes naturals, etc. Tot estarà fet per la comunitat d’artesans i artistes més joves.

Més de 8 segles de mercats

La ciutat de Valls fa més de vuit segles  que celebra mercat setmanal, fet que corrobora l’arrelament i el prestigi dels mercats de la capital de l’Alt Camp. Al Mercat de Nadal de Valls es reviu el tipisme, la tradició i la popularitat amb els carros que d’antic portaven els pagesos i criadors d’aviram per anar a vendre als mercats de Valls.