Vall del riu Glorieta d'Alcover

Fortes mesures de control per evitar la massificació a la vall del riu Glorieta d'Alcover

La zona té un alt risc d'incendi forestal

L'Ajuntament d'Alcover ha incrementat  les mesures de control  per accedir a la Vall del riuGlorieta. Es tracta d'insistir en la necessitat de  preservar  un espai natural  de gran valor que està exposat a les conseqüències derivades de la massificació i l'incivisme  d'aquells que no el respecten. Aquestes mesures pretenen ser pedagògiques, estrictes i coercitives tenint en compte que la zona, una de les portes d'entrada a les Muntanyes de Prades, té un gran risc d'incendi forestal.

Per una banda, s'han instal·lat dues tanques de fusta, una a l'ermita del Remei en direcció al camí de Mas de Forès i l'altra a la bifurcació entre el camí del Mas de Forès i el camí de l'Albiol, que impedeixen el pas de vehicles cap a l'aparcament. Aquestes es tancaran quan s’activi el Pla Alfa 2 o en les situacions que ho requereixin. Al costat de les tanques resta un espai d’un metre i mig per pas de persones.

Per altra banda, s'han col·locat quatre cartells informatius al llarg del camí del Remei en els que s'informa de l'obertura o tancament del pàrquing de Mas de Forès i de les característiques de la zona. També un cartell de prohibit el pas al costat de la tanca de fusta de Mas de Forès, deixant circulable el camí de l’Albiol.

Alhora, es prohibeix l'estacionament en tot el camí i es sancionaran els infractors, es prohibeix la circulació d’autobusos i vehicles d’alt tonatge, s'han senyalitzat els carrers de la part baixa de la urbanització El Remei perquè no es pugui estacionar i hi haurà controls continuats per part de la vigilància municipal de cara a fer complir la normativa. Per últim, el pàrquing del Remei només podrà ser utilitzat pels vehicles autoritzats; aquells veïns que disposen del carnet  que dispensa l’Ajuntament o els clients del restaurant de l’Ermita i a la caseta del Mas de Forès es repartiran flyers informatius.