Persones a la ruta guiada de Mitgeres

Mitgeres 2021: Valls crea una experiència visual única a través de l’enyorança

La principal estratègia del festival és l’ocupació de l’espai públic per tal de despertar la complicitat emocional de la ciutadania

Valls ha iniciat la quarta edició de Mitgeres, la mostra de fotografia documental i d’autor al Barri Antic. Cada any té un fil conductor. En la primera edició la temàtica va ser “En procés”, l’any següent “En Femení” i l’any passat “Frontera”. La paraula o temàtica escollida per al 2021 ha estat “Enyorança”.

Amb les fotografies d’aquest any, ja seran seixanta-una fotografies de vint-i-nou fotògrafs i fotògrafes que durant tot l’any, romandran exposades a la vista de tothom.

Les façanes mitgeres dels edificis i les places del barri antic de Valls actualment pateix una degradació  més que considerable. Tant arquitectònicament com social. Es converteixen així, en un museu a peu de carrer.

L’ocupació de l’espai públic com a estratègia

La principal estratègia del festival és l’ocupació de l’espai públic per tal de despertar la complicitat emocional de la ciutadania. També es vol dignificar un barri deteriorat al qual sembla que la ciutat li dona l’esquena. «Apropar-lo a la ciutadania, trencant estereotips és la millor manera de tornar-lo a fer viure», expliquen des de l’organització.

Persones en una xerrada
Imatge de la xerrada a l'interior de ca l'Alemany | Casal Popular La Turba

Així, el contingut de Mitgeres són fotografies que apropen a diferents realitats, de la més propera a d’altres més llunyanes.

A més de l’esmentat fins ara, Mitgeres també proposa crear una experiència visual única. S’estudia el fet fotogràfic des de noves perspectives. També s’inunda els espais públics d’imatges, sense deixar de banda els espais expositius tradicionals.

Per últim, s’estableix una vinculació entre l’arquitectura i la fotografia revitalitzant i reivindicant-la al centre històric de la capital de l’Alt Camp.