Amadeu Duch amb Marc Bigordà

Mor Amadeu Duch, alcalde dels Garidells durant 49 anys

Va ser alcalde dels Garidells entre 1966 i 2015

Amadeu Duch  ha mort avui dimarts dia 19 d'abril als 88 anys. Va ser alcalde  dels Garidells entre 1966 i 2015, primer com a independent i, anys més tard, com a membre del partit polític de Convergència i Unió. Es tracta d'un dels batlles de Catalunya amb una de les trajectòries  més dilatades al capdavant d'una administració local.

Segons informa el Vallenc, va entrar a l’ajuntament de la localitat amb 24 anys com a regidor. Aquest càrrec el va ocupar durant quatre anys abans de ser alcalde durant 49 anys, fins al 2015. Així, va tenir 53 anys de vinculació a l’Ajuntament dels Garidells. En aquest sentit és l’alcalde de la comarca de l’Alt Camp amb més trajectòria.

El 2015 va decidir no tornar-se a presentar com a alcaldable. El seu relleu el va agafar  Marc Bigordà, l'actual alcalde de la població.

La mort d'Amadeu Duch ha estat molt sentida al poble, ja que era una  persona molt emblemàtica i coneguda. De fet, tenia dedicat el nom d'una plaça pública. Era empresari de granges de gallines d’ous i pagès, i membre important del sector.

L'enterrament  se celebrarà demà dimecres, dia 20 d’abril, a les 18.00 h de la tarda a l’església parroquial dels Garidells. Per la seva banda, l’Ajuntament dels Garidells ha decretat un dia de dol oficial.