Dos voluntaris retiren deixalles d'una de les plantacions de marihuana desmantellades a Mont-ral

Segona neteja de residus en una plantació de marihuana desmantellada a Mont-ral

Mig centenar de voluntaris ha participat en l'acció al barranc del Mas d'en Verd que ha acabat amb un dinar de germanor

Una cinquantena de persones han retirat els residus generats al terme municipal de Mont-ral per una de les plantacions de marihuana que es va desmantellar aquest passat estiu. Així, el barranc del Mas d'en Verd ha recuperat el seu aspecte natural després de la retirada de nombroses deixalles acumulades, com ara raticides o adobs.

Més enllà de químics per a la cura de les plantes de marihuana, durant el desmantellament del campament també s'han retirat nombrosos objectes que els cultivadors utilitzaven durant el seu dia a dia, com ara productes alimentaris, matalassos o fins i tot piscines per retenir l'aigua per al conreu. Cal recordar que durant el passat estiu es van desmantellar al municipi de l'Alt Camp fins a set plantacions de marihuana.

Un cop classificada la brossa, els participants han acabat la jornada amb un dinar de germanor. Després d'aquesta acció, quedaran pendent de netejar quatre campaments més. Es preveu que es torni a fer a través d'una crida de voluntaris, tot i que de moment no hi ha data.

L'alcalde de Mont-ral demana més presència policial a la zona

L'alcalde de Mont-ral, Francesc Xavier Pagès, ha agraït la tasca del voluntariat i ha insistit en la necessitat que les administracions supramunicipals s'impliquin aquesta causa. Així mateix, juntament amb altres municipis, Pagès ha reiterat la necessitat de comptar amb més presència policial a la zona per evitar que s'instal·lin nous campaments a partir de la pròxima primavera.

La d'aquest diumenge ha estat la segona acció impulsada des del voluntariat, ja que el passat mes de desembre ja se'n va fer una. Aquesta vegada, l'accés a les antigues plantacions de marihuana ha estat més complicada per l'orografia de l'entorn. Per això, per arribar fins a l'antic campament, els voluntaris han hagut d'utilitzar cordes per superar el desnivell del barranc.

El plugim de la passada nit tampoc ha facilitat la baixada dels voluntaris, ja que el camí relliscava i afegia una dificultat més. Davant d'aquest escenari, la participació ciutadana ha estat clau per retirar tota la porqueria a través de cadenes humanes.