El Centre Cultural de Valls acollirà aquest dissabte la 14a Nit de Castells

Una desena de premis reconeixeran trajectòries, colles, moments i iniciatives castelleres. La música serà el fil conductor de la vetllada

El Centre Cultural de Valls acollirà aquest dissabte a les 21.00 hores la 14a Nit de Castells. La Revista Castells ha convocat 10 premis, amb vuit jurats diferents, que protagonitzaran aquesta trobada on hi haurà  dirigents de colles castelleres, agents socials, representants institucionals, empreses patrocinadores i mitjans de comunicació.

Es calcula que la Nit reunirà unes 300 persones, procedents d’arreu de Catalunya, entre les quals representants d’una seixantena de colles castelleres. Per primer cop en les catorze edicions de la gala, la música adaptada als castells serà el fil argumental.

Un espectacle marcat per la música

La vetllada serà presentada per Aina Mallol i Carles Cortés, sota la direcció de David Fernández Solé. A més, l’espectacle comptarà amb la participació d’una vintena de músics ben representatius del Camp de Tarragona, com el tarragoní i també casteller Roger Benet, l’Aula de Sons de Reus, el grup vallenc d’ska Maitips, que s’ha reagrupat per a l’ocasió, i una formació musical en format de quintet que acompanyarà en tot moment les entrades i sortides dels premiats i que també tindrà el seu moment com a protagonistes.

L’escenari del Centre Cultural de Valls està enllestint aquests dies els darrers assaigs de la gala  que tindrà una durada aproximada de 75 minuts. 

Dels deu premis que es lliuraran, només dos són públics:  el Baròmetre, patrocinat per Estrella Damm (que premia les colles que han pujat un pis o bé que han recuperat la seva condició després de tres anys o més) i el de fotografia per votació popular, patrocinat per Repsol, que ha guanyat Christian Muñoz, seguit d’Esteve Moles, Paula Sans i Mar Díaz. La resta de premis es desvetllen a la mateixa Nit.

Els Premis de la Nit tenen vuit jurats diferents: el Consell Assessor de la Revista Castells, la Revista Castells, els cronistes castellers, els presidents de les colles de gamma extra, la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres, dos per votació popular i categoria amateur del concurs de fotografia, patrocinat per Repsol, a més del Baròmetre Casteller, que s’efectua d'acord als resultats de la temporada.

Pel que fa a les categories, són les següents:  premi a la trajectòria, premi Ambaixador de Castells, la Plaça de la temporada, Colla de la temporada, Moment casteller de la temporada, Premi a una Campanya de comunicació, premi Descarregat, premi imatge de la temporada TAC12, premi de fotografia i premis baròmetre casteller.

La Nit de Castells és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació, l’Ajuntament de Valls i TAC 12.