Persones a l'exterior de Mas de Forès

La Nit del Foc centrarà la programació cultural de l'estiu a Alcover

L’oferta cultural compta també amb teatre, circ, cinema i les visites al MiMo

Una de les novetats  més destacades de la  programació estiuenca d'Alcover és la Nit del Foc (14 d’agost), un correfoc amb la participació de cinc colles de Diables del País: la Colla Infantil Diablons de Riudoms, els Diablons d’Alcover, els Diables de les Borges del Camp, els Diablots d’Olesa i el Ball de Diables Bruixots d’Alcover. El Falcó d’Alcover també serà present en aquesta cita amb olor de pólvora. La jornada acabarà amb un concert  de nit a la plaça Nova amb l’actuació del grup de versions Pop’N’Roll Cover Band.

La programació s’inicia amb la proposta Dones reals, dones de poble (17 de juny), un projecte artístic participatiu entre dues generacions de dones d’Alcover. A través de la fotografia i històries de vida, s’ha creat una mirada al poble i al seu dia a dia. La inauguració del projecte tindrà lloc a la plaça Nova amb una exposició de carrer, un refrigeri i la projecció del documental.

A les nits d’estiu d’Alcover pren protagonisme la música amb les propostes de  Meritxell Gené, l’EMMA i Gerard Marsal. La cantautora i poeta Meritxell Gené (8 juliol) visitarà el Mas de Forès per presentar el seu nou disc “Sa tanca d’allà dins”, que desgrana alguns poemes que formen part del seu primer llibre, ‘Després dels esbarzers’. Aprofitant el concert, s’obriran les portes del MIMO.

Per la seva banda, Gerard Marsal  estrena 724 forats al Convent de les Arts (29 de juny), un espectacle amb forma de documental cinematogràfic i música en directe. L’Escola de Música d’Alcover presenta un concert de música actual per donar visibilitat i oportunitats de creixement musical als joves músics del territori, sota el títol EMMA on tour (5 agost).

La pre-estrena de l’espectacle teatral El dia que va morir l’últim panda  (20 i 21 d’agost) de Projecte Ingenu, companyia en residència al Convent, contempla els propers 1000 anys de la humanitat. A través d'una audioguia, viatjarem per un futur distòpic on els ossos panda s'han extingit i els científics aconsegueixen incubar un embrió fora del ventre matern. L'espècie humana té el poder de decidir sobre la seva evolució. Aquest muntatge s’estrenarà el proper mes de setembre a FiraTàrrega.

L’oferta cultural compta amb Bergamotto Show de la Cia. Bergamotto. Humor, fantasia i joc es barregen per a tocar tots els matisos de la felicitat i arribar a un públic de totes les edats. Teatre-Clown sense paraules. També s’han programat dues projeccions de cinema, incloses en el Cicle Gaudí: El ventre del Mar  (18 de juny) i Escape room (25 de setembre). Complementen l’oferta cultural el Sant Joan alcoverenc (23 de juny), les sardanes de la Diada Nacional de Catalunya amb la Cobla Reus i Dansaires del Penedès i les propostes de l’Escola per l’art i la cultura de la Diputació de Tarragona.

A excepció de les propostes d’aquesta escola i del cinema, tots els actes són gratuïts, entre els quals 724 forats i El dia que va morir l’últim panda són amb reserva prèvia.