Entrada de la residència Ballús de Valls

La residència Ballús de Valls registra 27 morts des de l'inici de la pandèmia

Abans de l'inici de la pandèmia el centre comptava amb 59 residents i, a dia d'avui, la xifra es redueix a 32

La residència Ballús de Valls acumula  27 defuncions  des de l'inici de la crisi sanitària, 19 de les quals han estat confirmades com a casos positius de coronavirus i 8 més són sospitoses de ser-ho, segons el Departament de Salut. En aquest escenari, abans de l'inici de la pandèmia aquest centre residencial comptava amb 59 residents i, a dia d'avui, la xifra es redueix a 32. 

Davant d'aquesta situació límit, el passat 25 de març la Generalitat de Catalunya  va intervenir el complex i va cedir la seva gestió immediata a la Fundació Pública Municipal Vilaniu, per tal de supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l’activitat del centre es presti amb garanties. La mesura es va implementar després que TarragonaDigital donés a conèixer la situació límit en què es trobava l'equipament privat

Aleshores, els informes del responsable del centre i dels serveis d’Inspecció del Departament van determinar que el centre residencial presenta una situació excepcional  pel que fa a la manca de treballadors que l’impossibilitava per prestar un servei adient, amb més d'un 70% de la plantilla de baixa.