Església i aparcament d'Alcover

Alcover estrena un nou aparcament municipal al nucli antic

El consistori alcoverenc ha arribat a un acord amb la propietat del terreny

Ja ha entrat en funcionament el nou pàrquing  públic gratuït d'Alcover. Està ubicat a l'avinguda de Mont-ral i compta amb una capacitat per a una setantena de vehicles.

L’accés al pàrquing pels vehicles és per l’avinguda de Mont-ral, a l’alçada del carrer Joan Maria Martorell. Els vianants hi accedeixen pel corraló del costat de l’església Nova.

Els treballs han contemplat la instal·lació de quatre torres de llum  per dotar aquesta zona de més il·luminació i seguretat. També l’enjardinament de la zona adjacent a l’avinguda de Mont-ral i la construcció de dos murs de d’escullera. Aquests elements serveixen de separador dels dos nivells de l’aparcament i delimitació de la zona enjardinada.

Al pàrquing també s’hi ha construït dues cavitats  omplertes amb pedres, que actuaran com a desaigües. Per finalitzar s’ha distribuït per tota la superfície material de ferm reutilitzat per millorar la circulació dels vehicles.

Un solar de 2000 m2

El nou aparcament de l’església Nova és una realitat després que l’Ajuntament adquirís el solar de prop de  2000 m2. De fet, el consistori alcoverenc va arribar a un acord amb la propietària del terreny per adquirir la finca.

En aquest sentit, el tràmit de compra també inclou la cessió gratuïta d'un terreny de 614 m2. Aquest espai és  de titularitat privada. Concretament de les senyores Núria Català  i Maria Lluïsa Malapeira. Alhora, es troba qualificat urbanísticament com a equipament públic.

Amb la creació d’aquest espai destinat a aparcament públic es pretén donar solució al dèficit d’estacionament  a la part alta del poble. Al mateix temps, es vol donar facilitat als veïns i veïnes que aposten pel comerç local.