Primer pla del Mazinger Z

Nou aspecte: així ha quedat l'emblemàtica plaça de Mazinger Z de Cabra del Camp

Fa temps que la zona i el seu entorn necessitaven una rentada de cara

El Mas del Plata, la urbanització de Cabra del Camp, està d'enhorabona. El passat diumenge dia 6 de març es van  inaugurar les obres de remodelació de l'espai que acull la imponent escultura del Mazinger Z. La plaça porta el nom d’Alfredo Garrido, l’intèrpret i autor de la cançó de la mítica sèrie d'aquest personatge de la ficció.

Fa temps que la zona i el seu entorn necessitaven una  rentada de cara, una remodelació que reactivés i dinamitzés l'espai, ja que presentava un deteriorament  important.  Per això, a principis d'octubre es van iniciar les obres.

Una actuació de 118.600 euros

La remodelació ha comptat amb un pressupost de 118.600 euros. Es tracta d'un projecte subvencionat, parcialment, a través del PAM.

Segons fonts municipals, els treballs de rehabilitació de la plaça han tingut una durada d'uns cinc mesos, durant els quals l'espai ha romàs tancat als veïns i als turistes, per qüestions de seguretat. «Sabem que el Mazinger Z és un gran pol d'atracció  per a la urbanització, però gràcies a la paciència dels vivistants, ara el resultat final és molt positiu i espectacular.», expliquen.

Persones a la plaça Mazinger Z de Cabra del Camp
Imatge de la inauguració de l'espai | Cedida

En aquest sentit, l'actuació que s'ha dut a terme ha permès reordenar l'espai. A més, a partir d'ara es podrà aconseguir una convivència més cívica entre les famílies que viuen a la urbanització i els  turistes  que visiten la plaça, que sovint venen en moto i cotxes i cal donar una resposta als aparcaments.

Un espai que traspassa fronteres

Popularment, la plaça principal d'aquesta urbanització de l'Alt Camp és coneguda com a plaça del Mazinger Z, a causa de l'escultura imponent que presideix la  gran àgora. Anualment, centenars de persones de tota la demarcació visiten el lloc i es fotografien amb el personatge.

Es tracta d'una pràctica que ha comportat que aquest espai de Cabra del Camp hagi traspassat fronteres.