La reforma del camp de futbol de Vallmoll culmina el projecte d’un complex esportiu municipal de primer nivell

El cost total de l’obra actual és de 800.000 euros

Vallmoll ja té el nou  complex esportiu pràcticament enllestit. La finalització de la tercera fase de les obres de millora del camp de futbol ha permès concloure un dels projectes emblemàtics que el municipi arrossegava des de feia anys. «És una intervenció molt important  per nosaltres i aquest fet comportarà una dinamització de totes les activitats esportives que practiquen els veïns i veïnes», explica Marc Cusidó a TarragonaDigital.

El  regidor d’Esports del consistori també exposa que el nou camp de futbol que ara s’estrena completarà el recinte esportiu, que en l’actualitat ja reuneix la piscina, els vestidors o les pistes de pàdel. A més, en un futur no gaire llunyà, i dins d’aquesta legislatura «volem projectar un gimnàs municipal, un spa i unes pistes de petanca per tal d’ampliar l’oferta esportiva i de lleure del municipi i aconseguir un equipament de primer nivell», avança.

Una obra executada amb recursos propis

L’Ajuntament de Vallmoll ha dut a terme la totalitat del projecte, pressupostat en 800.000 euros aproximadament, gràcies a la bona salut de les arques municipals. Així, Cusidó explica que «s’han executat les diverses fases de les obres amb els recursos propis que teníem, sense necessitat de comptar amb cap subvenció o aportació econòmica de cap administració, i tampoc ha suposat cap despesa extra pels ciutadans».

Alhora, el regidor aclareix que la totalitat de les actuacions de millora fetes fins ara al complex  han tingut un cost d’uns 2 milions d’euros, i que tot i que mai s’ha comptat amb cap mena de subvenció, «els preus dels serveis sempre han estat populars i s’han mantingut en tots els casos, per fer  accessible els equipaments a tots els veïns».

«Tenim un camp de futbol d’última generació»

Pel que fa a les novetats principals d’aquesta actuació, el camp de futbol ha sofert una ampliació important gràcies a l’adquisició d’uns  terrenys particulars adjacents que ha permès guanyar uns quants metres d’amplada al camp i construir una graderia nova.

Inaguració del camp de futbol de Vallmoll, en imatges! | Àngel

També s’han renovat els subministraments i s’ha instal·lat un marcador intel·ligent i gespa artificial d’última generació en tota la superfície que dotaran l’espai d’unes qualitats excel·lents  per a poder desenvolupar les activitats esportives. Per la seva banda, la brigada municipal s’encarrega de la  marquesina  i de la construcció de les grades, que s’emplacen en els nous terrenys adquirits, i es preveu que estiguin enllestides a finals de 2020.

Un poble amb una llarga tradició futbolística

Vallmoll és un poble amb una llarga tradició futbolística. Per aquest motiu, el projecte de rehabilitació del camp de futbol s’esperava des de feia molt de temps i més, amb l’escola de futbol sala que existeix actualment, amb 25 xiquets, l’equip de veterans i l’equip de juvenils que es prepara per a l’any vinent.

En aquesta línia, Cusidó celebra que amb la demanda que existeix de l’equipament, «el camp de futbol estarà ocupat pràcticament totes les tardes i hem notat que les millores plantejades serviran per dinamitzar els equips, al mateix temps que facilitarem l’activitat als jugadors, ja que no caldrà que es desplacin fora del poble per realitzar els entrenaments».

Inaguració del camp de futbol de Vallmoll, en imatges! | Àngel