Imatge d'arxiu del carril bici de l’avinguda de Falset

Valls tindrà un carril bici de 2 quilòmetres que connectarà l'estació d'autobusos amb el polígon industrial

Les obres tenen un cost de 47.500 euros i es tracta d'un dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius

Pas endavant en la implantació del carril bici a la ciutat de Valls. És un dels projectes escollits per la ciutadania en votació durant el darrer procés de Pressupostos Participatius i contempla connectar la zona de l'Estació d'Autobusos fins a l'entrada del polígon industrial, en un recorregut de prop de 2 quilòmetres que transcorrerà pel passeig i plaça de l'Estació i el carrer Prat de la Riba per entrar al Fornàs a través del carrer Francesc Gumà i Ferran, el passeig Tarradellas fins a l'Hotel Class.

El projecte preveu totes les mesures per garantir la seguretat dels usuaris del carril bici així com pels vianants i vehicles. En aquest sentit, s'ha previst la instal·lació de senyalització vertical i balisses en diferents punts del recorregut, a més de la senyalització horitzontal  corresponent amb pintura per delimitar clarament els espais reservats a la circulació de bicicletes.

Aquest carril bici per on també hi podran circular patinets elèctrics connectarà equipaments i serveis diversos com les estacions d'autobusos i de ferrocarrils, les zones esportives del Vilar i del Fornàs, l'entorn del Centre Cultural, l'escola Eugeni d'Ors, l'institut Narcís Oller o la Comissaria dels Mossos d'Esquadra, entre d'altres.

Hi ha 6 zones de recorregut

El projecte distingeix entre 6 zones de recorregut. Així, a l'anomenada Zona 1 Sud, a tocar de l'Estació de Busos, el carril bici s'inicia sobre la vorera del carrer Mare Maria Güell, creua la rotonda d'entrada a Valls per la calçada d'acord amb el sentit de circulació dels vehicles i passa a la rambla central del passeig de l'Estació. A l'entrada d'aquesta rotonda des del pont del  Mas Miquel, s'ha previst la construcció d'un pas de vianants elevat per reduir la velocitat dels vehicles que s'hi incorporen com a mesura de seguretat per a vianants i usuaris del carril bici.

A la Zona 2 Sud Centre, el carril bici enfila el recorregut per tot el passeig de l'Estació per la rambla central i arriba fins a la plaça de l'Estació. En el seu trajecte, el carril bici connecta amb el carrer Prat de la Riba amb un ramal que enllaça amb el barri del Vilar i la zona esportiva. Des del passeig de l'Estació també es pot enllaçar, des del carrer Prat de la Riba, amb el carrer Avenir. En aquest carrer, el carril bici es segrega en dos i se situa a banda i banda de la calçada segons els sentits viaris de circulació, per seguir cap al pont del Fornàs i entrar en aquest barri a través del carrer Francesc Gumà i Ferran. En aquest carrer, el carril bici continua segregat segons els dos sentits de circulació, però deixa la calçada i puja a les voreres situades a banda i banda de la via.

Els dos carrils s'ajunten poc abans de la rotonda que connecta el carrer Francesc Gumà i el Passeig Tarradellas per passar a la vorera lateral dreta. Així, a la Zona 5 Poliesportiu, el carril bici passarà per davant del pavelló Xavi Tondo, la pista d'atletisme i tot el complex esportiu el Fornàs. El carril bici seguirà per aquesta vorera fins que a la  Zona 6 Nord  on creuarà cap a l'Hotel Class.