Assistents a la roda de premsa

El nou Espai Jove de Valls obrirà portes a principis de 2023

El futur equipament permetrà ampliar els serveis municipals de joventut que, actualment, han de compartir dependències amb la Biblioteca Carles Cardó, el Centre Cívic de Valls i les oficines de Cultura

Les obres del futur  Espai Jove de Valls  avancen a bon ritme i es preveu que finalitzin a finals d'enguany o principis de 2023. L'Espai Jove, que ha de convertir-se en centre de referència d'activitats juvenils i punt de trobada de col·lectius i entitats, s'ubicarà al Centre Històric i s'ha projectat com un espai diàfan i accessible, connectat a la via pública i obert a tot l'entorn de la  plaça de les Escudelles

El futur equipament permetrà ampliar els serveis municipals de joventut que, actualment, han de compartir dependències amb la Biblioteca Carles Cardó, el Centre Cívic de Valls i les oficines de Cultura. En aquest sentit, des del servei municipal de Joventut, VallsJove, s'està treballant simultàniament en l'elaboració d'un pla d'usos de l'equipament, amb la participació dels joves.

El projecte d'adequació, adjudicat a l'empresa Obres i Contractes Penta per  242.000 euros IVA inclòs, preveu la reforma dels espais per adaptar-los a les necessitats i serveis d'un punt d'informació juvenil, però a la vegada contempla una transformació integral per convertir-lo en un equipament dinàmic i polivalent, cèntric, de fàcil accés i connectat amb el seu entorn perquè sigui també un equipament que contribueixi a millorar urbanísticament aquesta zona del nucli antic de Valls.

Així, l'entrada principal a l'Espai Jove serà des de l'aparcament de superfície de la zona, en concret a tocar de l'arc gòtic, en una actuació que permetrà destacar i posar en valor aquest element patrimonial recuperat l'any 2017. D'aquesta manera, entre aquest arc medieval i l'edifici es generarà, com a nou accés a l'equipament, un nou pati obert que ha de ser punt de trobada i d'activitats a l'aire lliure per als joves, en un espai que inclou com atractiu principal un rocòdrom en una zona de la paret mitgera de l'immoble.

Obert per activitats a la plaça de les Escudelles

La connexió del futur Espai Jove amb l'exterior i la via pública també contempla obrir l'equipament a la plaça de les Escudelles. Així, els accessos al local des de la plaça es podran obrir en la seva totalitat per permetre amb facilitat el muntatge d'escenaris o altres materials necessaris per a la celebració d'actes. D'aquesta manera, l'equipament permetrà que des de l'Espai Jove es puguin organitzar també esdeveniments i activitats juvenils amb el públic a l'aire lliure  a la mateixa plaça de les Escudelles.

Ja a l'interior, el projecte també contempla que els espais diàfans com les aules o sales on se celebraran les activitats principals i amb més capacitat de públic, s'ubiquin a les zones més properes al carrer per tal de connectar millor l'equipament amb el seu entorn. Per això, una sala se situaria tocant al  carrer de Sant Antoni i l'altra aula, més gran i amb capacitat de dividir-se en dos en funció del nombre d'assistents, a la zona que dona a la plaça de les Escudelles.

L'Espai Jove també serà el nou Punt d'Informació Juvenil i s'incorporarà a la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil de Catalunya (XNEJ). Per això, inclourà una zona d'autoconsulta amb tauler d'anuncis i ordinadors així com espais d'atenció, acollida i assessorament, en aquest cas una zona reservada que garanteixi la confidencialitat i una atenció individualitzada als joves.