Assistents a la roda de premsa

El nou Espai Jove de Valls obrirà portes l'any 2023

Serà un equipament dinàmic, connectat i obert a tot l'entorn de Ca la Mateueta i la plaça de les Escudelles, en ple Barri Antic

Les obres del futur Espai Jove  de Valls, amb una inversió de 242.000 euros IVA inclòs, començaran el proper mes de maig. Es preveu que el nou equipament obri al públic a principis de  2023. L'Espai Jove, que ha de convertir-se en centre de referència d'activitats juvenils i punt de trobada de col·lectius i entitats, s'ubicarà al Centre Històric de Valls. S'ha projectat com un espai diàfan i accessible, connectat a la via pública i obert a tot l'entorn de l'aparcament de ca la Mateueta i la plaça de les Escudelles.

Aquest nou espai diferenciat permetrà ampliar els serveis municipals de  joventut que, actualment, han de compartir dependències amb la Biblioteca Carles Cardó, el Centre Cívic de Valls i les oficines de Cultura. Així, el futur Espai Jove al bell mig del Centre Històric  s'ha de convertir en motor d'activitat juvenil ja que, a més de millorar l'assessorament i l'atenció individualitzada als joves, estarà obert també a les entitats i podrà acollir tot tipus d'actes culturals i lúdics.

L'equipament s'instal·larà en els baixos d'un edifici situat entre el carrer de Sant Antoni i la plaça de les Escudelles. El projecte d'adequació, adjudicat a l'empresa Obres i Contractes Penta per 242.000 euros  IVA inclòs, preveu la reforma dels espais per adaptar-los a les necessitats i serveis d'un punt d'informació juvenil. 

L'entrada principal a l'Espai Jove serà des de l'aparcament de Ca la Mateueta, en concret a tocar de l'arc gòtic. És una actuació que permetrà destacar i posar en valor aquest element patrimonial recuperat l'any 2017. D'aquesta manera, entre aquest arc medieval i l'edifici es generarà, com a nou accés a l'equipament, un nou pati obert que ha de ser punt de trobada i d'activitats a l'aire lliure per als joves, en un espai que inclou com atractiu principal un rocòdrom en una zona de la paret mitgera de l'immoble.

Obert per activitats a la plaça de les Escudelles

La connexió del futur Espai Jove amb l'exterior i la via pública va més enllà de la zona de Ca la Mateueta, ja que també s'ha previst obrir-lo a la plaça de les Escudelles. Així, els accessos al local des de la plaça es podran obrir en la seva totalitat per permetre amb facilitat el muntatge d'escenaris o altres materials necessaris per a la celebració d'actes. 

Ja a l'interior, el projecte també contempla que els espais diàfans  com les aules o sales on se celebraran les activitats principals i amb més capacitat de públic, s'ubiquin a les zones més properes al carrer per tal de connectar millor l'equipament amb el seu entorn. Per això, una sala se situaria tocant al carrer de Sant Antoni i l'altra aula, més gran i amb capacitat de dividir-se en dos en funció del nombre d'assistents, a la zona que dona a la plaça de les Escudelles.

L'Espai Jove també serà el nou Punt d'Informació Juvenil i s'incorporarà a la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil de Catalunya (XNEJ). Per això, inclourà una zona d'autoconsulta amb tauler d'anuncis i ordinadors així com espais d'atenció, acollida i assessorament, en aquest cas una zona reservada que garanteixi la confidencialitat i una atenció individualitzada als joves.