banc-salut.valls

L'Ajuntament de Valls impulsa accions de promoció del Banc de Recursos Tècnics de Salut

Es tracta d'un servei gestionat per la Fundació Vilaniu, amb la coordinació i seguiment de la regidoria de Benestar Social, a través de la Oficina Tècnica del Pla Local d'Inclusió Cohesió Social

El Banc de Recursos Tècnics de Salut de Valls, creat l'any passat, té com a funció principal la recepció, recuperació i condicionament de diferent tipus de material adaptat de salut per la seva posterior cessió a persones que ho necessitin per tal de millorar la seva autonomia i la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

El manteniment dels aparells es fa amb el suport de l’Associació Egueiro, reparant el material que pel seu ús o les seves condicions en el moment de la donació precisin d'arranjament. La mateixa associació es fa càrrec del trasllat al domicili de l’usuari, en cas que la persona sol·licitant no pugui recollir-lo.

 

A Valls hi ha prop de 1.800 persones amb dependència

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest servei s'han dissenyat unes accions de promoció. Concretament es tracta d'un fulletó informatiu i un vídeo de difusió del projecte que pretenen motivar la donació de recursos ortopèdics. El projecte va dirigit a les persones que per les seves limitacions funcionals necessiten un ajut tècnic per desenvolupar les activitats de la vida quotidiana.

Imatge d'usuaris amb cadira de rodes | redacció

 

El projecte també es planteja amb una vessant col·laborativa, de tal manera que els ciutadans que comptin amb aquest tipus de material i no el necessitin poden donar-lo i posar-lo a disposició del Banc de Recursos Tècnics per tal que el puguin utilitzar els usuaris del servei.Les donacions són importantsper tal de donar una segona vida útil a aquells materials ortopèdics que ja no es fan servir i incrementar el nombre de materials disponibles. D’aquesta manera, els ciutadans interessats a donar material que ja no utilitzin per tal que altres usuaris puguin fer-los servir, poden d’adreçar-se a la Residència Montserrat Cuadrada (Costa Portal Nou, 5) de 9 a 13 hores i de 15 a 19 hores o trucar al 977 609 617. Tanmateix, s’ofereix un servei de recollida de material al domicili.