Paret pintada

Un nou mural al centre històric visualitza el llegat de les dones vallenques

El projecte ha estat impulsat per VallsJove i el Centre Cívic

La Regidoria de Joventut i Acció Cívica de l'Ajuntament de Valls ha impulsat un nou mural al carrer Peixateria. En concret,, al tram de les escales on fins ara s'ubicava un mural sobre els 800 anys  de mercat a Valls. El nou mural, obra dels artistes vallencs  Albert Gironès i Oriol Moreno, portarà per títol «Les dones fem història».

El seu objectiu és visualitzar i reivindicar  figures i col·lectius de dones de la ciutat. El projecte s'ha iniciat aquest mes de desembre i la seva finalització està prevista al voltant de les festes de Nadal.

En el nou mural s'hi podran trobar Dolors Vives, segona aviadora de Catalunya i professora de pilots i alferes de la República. També Maria Felipa Español, bibliotecària al front de la Guerra Civil, tinent de la República, advocada i reconeguda feminista. Alhora, Maria Murtra, científica i farmacèutica exiliada a Colòmbia.

Per últim, hi haurà representats els col·lectius d'obreres, bugaderes i infermeres de guerra, aquest últim existent a Valls durant la Guerra Civil Espanyola pel banc de sang que es va establir a la ciutat.

Aquest projecte és resultat de la col·laboració amb la Vocalia de Dones del Centre Històric, així com de l'Arxiu Municipal de Valls i l'assessorament històric de Pilar Vives i Aïda Sánchez.

La realització del mural vol comptar amb la participació de la ciutadania vallenca, especialment dels col·lectius de dones. Per aquest motiu, el dissabte 18  de desembre es realitzarà una jornada oberta, on les persones i col·lectius que ho desitgin podran col·laborar en la realització d'aquest nou mural ornamental.