Persones en una baralla al Portal Nou

Segueix la inseguretat a Valls: Un altre cotxe robat i nova baralla al Portal Nou

Aquests no són uns fets aïllats, ja que en els últims dies la capital de l'Alt Camp ha patit un episodi de robatoris i crema de vehicles sense precedents

Els episodis d'inseguretat, violència i els robatoris segueixen en l'ordre del dia dels vallencs i les vallenques. Avui dijous dia 1 de setembre al migdia, els propietaris d'un vehicle han denunciat el seu  robatori  al carrer Colon, a tocar del passeig de l'Estació. Es tracta d'un 4 x 4 de color blanc, amb la matrícula 5092BRL. Aquest robatori no és un fet aïllat, ja que en els últims dies la capital de l'Alt Camp ha patit un episodi de robatoris i crema de vehicles sense precedents.

També ha pujat la conflictivitat en diferents zones de la ciutat, com en el cas del Portal Nou. En aquest sentit, també avui al migdia un grup de persones en estat ebri han causat alderulls i dues d'elles han iniciat una baralla amb cops de puny i agressions físiques.

Aquests fets se sumen a la llista de  successos que en les últimes setmanes han saccesjat Valls. L'últim episodi va tenir lloc la matinada de dilluns, quan un vehicle es va aturar al carrer que hi ha davant de la comissaria de la Policia Local de Valls i un jove encaputxat va calar foc al vehicle policial que hi havia aparcat just davant. Aquesta va ser la gota que va fer vessar el got i l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va demanar «un reforç immediat i estructurat del cos dels Mossos d'Esquadra, perquè estem preocupats per la situació que estem vivint» just l'endemà d'aquests últims fets.

La Policia Local critica la mala gestió de l'Ajuntament

En aquest context, la Policia Local ha emès un comunicat en el qual assegura que es troba al límit i desbordada per «una clara  deixadesa  del consistori». Actualment són 31 policies, el que significa una ràtio del 0,7 per 1000 habitants, quan aquesta hauria de ser com a mínim d’1,5. «Així portem més de 15 anys havent de doblar torns de treball, ampliar jornades, anul·lant festes de quadrant, i el que ha portat a aquesta situació ja inaguantable i més quan han fet desaparèixer places d’agent», exposen.

Un neguit constant que tenen els agents és que quan hi ha un problema d’inseguretat a algun punt de la població, l’únic departament que implica l’Ajuntament és al de la Policia Local, i llencen als agents amb patrulles fixes a un punt o barri, només perquè els veïns callin i es sentin més segurs, però no resolen el problema. «El problema d’inseguretat de la població és degut a una mala gestió del mateix ajuntament, i és un problema transversal de moltes regidories.

L’Ajuntament hauria d’implicar altres departaments com serveis socials, urbanisme…etc» diuen els agents. En això, els policies locals creuen que s’hauria de fer un pla de xoc real, i no involucrar només a la policia.