Especialistes del Pius Hospital de Valls

El Pius Hospital de Valls incorpora un nou servei d'oftalmologia infantil i juvenil

Es guanya així en proximitat i eficàcia amb un servei de qualitat i alta resolució que evita que els pacients s'hagin de desplaçar

El Pius Hospital  de Valls ha incorporat aquest mes de juliol a la seva cartera d'especialitats l'oftalmologia pediàtrica per a infants i joves de 0 a 18 anys.

La millora s'inclou en el marc de l'acord de col·laboració per a la millora de la prestació de serveis de salut al territori. És entre l'Hospital Universitari Joan XXIII i l'Institut Català de la Salut i la Regió Sanitària de Tarragona.

Ara, el centre sanitari vallenc amplia la seva Unitat d'Oftalmologia. Fins ara estava reservada a la població adulta, amb la subespecialitat pediàtrica infantil i juvenil.

Amb l’ampliació del servei s'evita que els pacients s'hagin de traslladar per consultes o tractaments oftalmològics a altres centres. Podran ser atesos directament al Pius Hospital, gràcies al treball conjunt dels professionals de l'equip d'Oftalmologia i Estrabisme de l'Hospital Joan XXIII i el servei d'Oftalmologia del Pius.

La mesura beneficiarà als més de 12.000 joves  i infants de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. En el cas de requerir d'atenció oftalmològica pediàtrica especialitzada de qualitat, s'estalviaran desplaçaments i demores.

A la vegada, a més de les consultes externes, revisions i proves complementàries que es realitzaran al Pius, els infants amb estrabisme podran ser operats quirúrgicament en el mateix centre sanitari pels especialistes de Joan XXIII.

Treball coordinat

L'acord de col·laboració entre Joan XXIII i el Pius s'ha desplegat de manera coordinada pels serveis d'oftalmologia dels dos centres, dirigits respectivament per la Dra. Noemí Roselló i el Dr. Luís Velasco.

L'Hospital de Valls ja va ampliar la unitat d'Oftalmologia a la població en general a partir de l'any 2018.

En aquest temps, l'hospital vallenc, a més de la dotació necessària dels equips professionals d'oftalmologia, s'ha millorat també les infraestructures, equipaments i material. Això ha permès prestar una atenció de proximitat, qualitat i alta capacitat de resolució.

Així, també s'hi fan operacions quirúrgiques, ja sigui, entre d'altres, cataractes, glaucoma i oculoplàstia. També de cirurgia local com calasis o injeccions intravítrees per al tractament de la Degeneració Macular Asociada a la Edat (DMAE) i, des d'aquest juliol, cirurgia infantil i d'estrabisme.