Façana de ca Xapes de Valls

Nou pas endavant: l'Ajuntament de Valls torna a adjudicar de les obres de rehabilitació de Ca Xapes

És un edifici testimoni de l'arquitectura industrial de mitjans del segle XIX i protegit com a Bé Cultural d'Interès Local

Arriba, per segona vegada, l'adjudicació de les obres  de rehabilitació de  Ca Xapes de Valls. La Junta de Govern local ha aprovat l'adjudicació a l'empresa Obres i Contractes Penta, per un import de 2.518.000 euros IVA inclòs, les obres de rehabilitació de l'històric edifici  de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat.

L'empresa guanyadora de la licitació fa unes setmanes va renunciar a l'obra. Això ha suposat un nou pas enrere en el projecte, fet que ha generat malestar entre la població vallenca. En aquest sentit, la reforma compta amb molts anys d'endarreriment i acumula ara dues licitacions que han quedat desertes. En aquest últim cas, ja s'havia millorat l'oferta i per tal de tornar-la a licitar amb garanties.

Amb la nova adjudicació sembla que el projecte agafa l'embranzida definitiva. Les obres comportaran la rehabilitació integral de Ca Xapes, edifici testimoni de l'arquitectura industrial de mitjans del segle XIX i protegit com a  Bé Cultural d'Interès Local. El projecte contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de Ca Xapes que es rehabilitaran de manera completa.

També es conservaran forges i sostres encavallats de l'edifici i l'interior es reformarà per fer-ho més accessible i funcional a les necessitats de l'equipament  i activitats de la Llar que, un cop es completin les obres, podrà tornar a la seva històrica seu.