Assistents a la roda de premsa d'avui

L'Ajuntament de Valls anuncia on s'ubicarà i com serà la nova comissaria de la Policia Local

El consistori ja té la propietat del 67% del sector que acollirà el nou equipament

El futur equipament de la comissaria  de la Policia Local  de Valls s'ubicarà a la plaça Ramon Barbat i Miracle. És l'àmbit conegut com l'antic Escorxador, una zona que es troba a tocar del centre històric. A la vegada, està molt ben comunicada amb la resta de la ciutat.

El ple de l'Ajuntament d'aquest mes de novembre iniciarà la tramitació amb l'aprovació inicial de la proposta de modificació de planejament d'aquesta àrea de 4.145 metres quadrats. 935m2 es reservaran per a la comissaria.

El POUM preveia la urbanització de la zona de l'antic Escorxador a més de 6 anys vista. Ara, amb la modificació que es debatrà s'avancen els terminis per poder accelerar la construcció de la comissaria.

Els serveis tècnics municipals també han justificat, a favor de l'elecció d'aquesta zona per situar-hi la comissaria, el fet que el consistori ja té la  propietat  del 67% del sector. Això permetrà avançar més ràpidament en la construcció de l'equipament. 

Visual oberta i esponjada

La comissaria se situaria en una part del que actualment és l'aparcament públic de zona blava de l'antic Escorxador. En concret, els 935 metres quadrats del solar resultant que ocuparia la nova seu de la Policia s'ubicarien alineats al carrer de l'Escorxador i en perpendicular amb el carrer Abat Llort. 

El POUM contemplava la construcció d'un edifici just davant del  col·legi Cor de Maria. Amb la nova proposta de planejament, però, es manté un ampli espai lliure i amb la visual oberta tant a la zona del torrent de la Xamora com als carrers del Pantà, Cor de Maria, Sant Josep i Sant Benet.

Aquest espai lliure i diàfan mantindria part de les  places d'aparcament i podria incloure també zones verdes i una àrea de jocs infantils. A més, amb la nova proposta d'ordenació oberta al torrent de la Xamora se seguirien les directrius de connectar la ciutat amb l'espai perifluvial  que s'ha planificat estendre al conjunt dels torrents de Valls, d'acord amb el que marca el POUM.

Espai cèntric i ben comunicat

L'actual comissaria està situada en els baixos de la zona posterior de l'edifici de l'Ajuntament. Es tracta d'unes dependències que des de fa temps s'han quedat petites i no reuneixen ni les condicions d'espai ni d'accessibilitat.

La nova ubicació destaca per les  bones connexions amb la resta de la ciutat. Així, la futura comissaria es troba just davant de la zona comercial i residencial de l'Abat Llort. També a tocar per exemple dels barris de la Fraternal, Albada i ben a prop de les Comarques.

Compta amb connexions directes amb tot el centre urbà així com amb la zona sud i nord de Valls. L'Ajuntament, amb l'objectiu d'accelerar la construcció de la seu de la Policia Local, convocarà en els propers mesos i en paral·lel amb la tramitació de la modificació de planejament, el concurs d'arquitectura per a la definició urbanística de la zona i de la comissaria.

Nova zona residencial

El desenvolupament urbanístic de l'àmbit també contempla noves zones residencials. En concret amb dos blocs de pisos que se situarien a l'entorn dels carrers de Sant Benet i Sant Josep, en substitució d'immobles deshabitats i en mal estat de conservació.

Un dels  immobles, l'antic magatzem de finals del segle XIX  situat al carrer Sant Benet 21, és un edifici protegit com a Bé Cultural d'Interès Local. Per tant, la seva conversió a usos residencials haurà de conservar la volumetria, les façanes, la composició arquitectònica i elements. En especial el formalisme de les obertures i brancals, les baranes i lloses, així com les cantonades de carreus.