Ajuntament del Pont d'Armentera

El Pont d'Armentera tindrà amb una escola bressol rural per promoure el repoblament

És un dels 52 centres nous que la Generalitat de Catalunya edificarà l'any vinent en municipis de menys de 2.500 habitants d'arreu de Catalunya

El Pont d’Armentera tindrà una nova  escola bressol  rural. És un dels 52 centres nous que la Generalitat de Catalunya edificarà l'any vinent en municipis de menys de 2.500 habitants d'arreu de Catalunya. Aquest anunci suposa un increment del 75% respecte a les 70 localitats que ja comptaven amb aquest servei fins ara i es deu, en gran part, a la posada en marxa d'un nou pla del Departament d'Educació  pel qual la Generalitat passa a finançar la major part de les despeses d'aquest tipus de llars d'infants.

D'aquesta manera, els ajuntaments n'hauran d'aportar un màxim de  5.000 euros  a l'any, quan fins ara la quantitat que havien d'abonar anava en funció del nombre d'alumnes, arribant en alguns casos a gairebé 30.000 euros per curs i superant-ne en molts d'altres els 20.000.

A la demarcació de Tarragona, a banda de l'escola del Pont d'Armentera, també se’n construiran a Bellumunt, Capçanes, El Masroig, Marçà, Pobleda, Porrera, Botarell i Blancafort.

Equilibri territorial i igualtat d'oportunitats

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà Pons, el d’Educació,  Josep Gonzàlez-Cambray, i la d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà Roura, van anunciar aquesta mesura el passat dia 15 de juliol. En aquest sentit, la Generalitat assegura que aquesta nova política «vol facilitar la vida als convilatans i convilatanes, i també per ajudar als Ajuntaments dels municipis econòmicament, els quals tenen uns pressupostos molt ajustats, ja que a partir d’ara, només hauran d’invertir 5.000 per curs».

Els consellers també van remarcar la importància de l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats, tant per a les famílies com per als infants, visquin a la zona que visquin.

Aquesta actuació s'emmarca en el pla de dinamització de l'entorn rural, que el Govern va presentar l'octubre passat i que vol lluitar contra la pèrdua d'alumnat en les poblacions més petites, que en molts casos comporta la despoblació.

L'objectiu és facilitar la creació de noves escoles bressol en entorns rurals per promoure el seu repoblament. Actualment, a Catalunya hi ha 419 escoles situades en municipis de menys de 2.500 habitants. Això suposa un 25% respecte el total de centres públics d'infantil i primària. D'aquestes, 232 són escoles rurals, 81 són escoles cícliques i 106 són escoles completes.