Material dels GRAE dels Bombers a la seu de l'helicòpter a l'Aeroport de Sabadell

La nova seu dels GRAE dels Bombers de les comarques de TGN s'ubicarà a l'Alt Camp

Millorarà el temps de resposta en els rescats al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

La ciutat de Valls acollirà la nova seu del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, que donarà servei al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Ho ha avançat la Cadena Ser i ho ha confirmat l'ACN, que han assenyalat que el servei entrarà en funcionament entre els mesos d'octubre i novembre.

Actualment s'estan acabant de fer treballs d'adaptació al parc de Bombers de Valls on s'ubicaran els setze nou professionals que formaran l'equip del GRAE. En aquest sentit, alguns dels professionals tindran experiència, ja que procediran d'algun dels altres tres centres GRAE que hi ha a Catalunya: la Seu d'Urgell, Olot i Cerdanyola del Vallès.

En aquest sentit, aquest grup està especialitzat en rescats de muntanya i s'espera que operi principalment a les Muntanyes de Prades, el Montsant i els Ports.

Rescats més ràpids a les comarques de Tarragona

La posada en marxar de la nova seu dels GRAE dels Bombers a Valls suposaran una millora en el temps d'actuació del cos a les comarques tarragonines. Actualment, quan els GRAE han de fer un rescat a la demarcació de Tarragona han d'anar-hi professionals d'altres punts del país, amb el corresponent temps de demora en les actuacions.

El servei dels GRAE a Valls comptarà també amb nous professionals que s'incorporaran al cos i se sumaran als procedents d'altres centres.