Persones caminant pel carrer de la Cort de Valls

«Això és una loteria»: torna la preocupació al Barri Antic de Valls per una nova onada de robatoris

L'últim cas ha passat fa tot just una setmana, en un conegut bar de la plaça del Blat

Nous robatoris  en diferents establiments del Barri Antic de Valls. En les últimes setmanes, s'han registrat diversos furts i també alguns intents de robatori en  botigues i restaurants de la capital de l'Alt Camp. De fet, l'últim va passar fa tot just una setmana, en un conegut bar de la plaça del Blat.

Segons fonts policials, els fets van passar cap a la 1.00 h de la matinada del dimecres dia 20 d'octubre. L'autor del delicte va forçar les portes del local i va robar uns  600 euros en efectiu.

Aquesta situació genera indignació i preocupació entre els botiguers i el veïnat  d'aquesta zona de la ciutat. Asseguren que tot i que la inseguretat i els fets delictius són una tònica habitual al Barri Antic, «semblava que l'onada de robatoris de principis d'any havia anat a la baixa». Ara bé, amb els darrers esdeveniments s'ha evidenciat que no és així.

«Això és una loteria»

«Això és una loteria. Cada vespre, quan abaixem la persiana, ens preguntem si l'endemà podrem obrir o ens hauran robat tot el que tenim» exposa indignat el propietari d'un establiment de la plaça de l'Oli. Lamenta que l'actual situació ha comportat, sobretot a les tardes, una  davallada  dels clients i ciutadans que passegen pels carrers del Barri Antic. «I amb l'arribada de l'hivern, això s'accentuarà encara més i potser no valdrà la pena ni obrir», diu a TarragonaDigital.

En aquesta línia, una veïna del carrer de Sant Antoni, explica que a partir de certa hora de la tarda ja no surt al carrer per la inseguretat  que s'evidencia en certs indrets. «En més d'una ocasió, he trucat a la Policia Local per un conflicte determinat, com les botellades o la intimidació. He pogut comprovar, però, que passada una estona des de l'alerta, cap agent s'ha personat al lloc dels fets», assegura.

Treballar per revertir la situació

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Valls, i en declaracions a aquest mitjà de comunicació, expliquen que el desànim i la preocupació que tenen els veïns i els botiguers és compartida. Per aquest motiu, des de fa mesos s'ha posat una atenció especial en millorar i augmentar la presència policial i la vigilància.

«Hem notat una millora clara de la situació en els llocs on hi ha instal·lades les càmeres de seguretat, com és el cas del carrer de la Cort. Per aquest motiu, seguirem treballant en aquesta línia i volem ampliar les zones que comptin amb aquesta mesura», expliquen fonts municipals.

Runes al carrer de l'edifici ensorrat al centre de Valls

S'ensorra un edifici al centre de Valls | Tarragona Digital

S'ensorra una casa en plena Fira de Santa Úrsula

A la inseguretat i al vandalisme, cal afegir-hi la greu degradació urbanística i patrimonial que pateix la zona. Principalment, l'actual situació és fruit de l'abandonament  dels immobles per part de les propietats de les cases. També, per la manca de projectes polítics i d'anys d'inacció  per part dels governs municipals anteriors.

De fet, el passat dissabte dia 23 d'octubre al vespre, un edifici abandonat al carrer del Carme de Valls va col·lapsar i es va  ensorrar la façana principal. Afortunadament, l'incident no va provocar ferits, però els Bombers van haver d'evacuar de totes maneres un total de 7 veïns d'edificis propers.

Ara bé, si el succés hagués passat 10 hores abans, hi podria haver hagut molts ferits, ja que per aquell carrer van passar diverses cercaviles amb motiu de la Fira de Santa Úrsula i l'aglomeració de gent va ser destacada.