Roda de premsa dels Teatres de Valls

Valls presenta una temporada teatral atrevida i adaptada a la Covid-19

Per tal de complir amb la normativa vigent, tant el Centre Cultural com el Teatre Principal han reduït la seva capacitat en un 50%, essent l'aforament disponible de 398 i 141 espectadors respectivament

Després d'uns mesos d'aturada amb motiu del confinament i de les restriccions derivades de la pandèmia la Covid-19, els Teatres de Valls estan a punt per reobrir de nou al públic. Ho faran el proper 26 de setembre, quan es retrobaran la major part dels espectacles que ja havien estat programats la primavera passada i que es van haver d'ajornar fins a nova data degut al confinament.

Així, el Centre Cultural  arrancarà temporada amb el primer títol de l'abonament 'La dona del 600' (26 de setembre), i a l'octubre, Joan Pera aterrarà a Valls amb la comèdia  'El pare de la núvia' (17 d'octubre). El tercer i últim títol de l'abonament de temporada l'integrarà la proposta  'T'estimo si he begut'  (14 de novembre). 

El dimarts 29 de setembre l'escenari del Teatre Principal acollirà de nou el Premi BBVA de Teatre amb la Companyia Projecte Ingenu i el seu 'Vaig ser Pròper o recordant la tempesta', i els dies 6, 7 i 8 de novembre serà el torn del Festival Guant, que, com ja és habitual, omplirà de titelles el Teatre Principal. Entre les propostes destaca 'El lloc? de ser nosaltres'.

Per la seva part, El Petit de Cal Eril omplirà de música el Teatre Principal diumenge 15 de novembre, i el dissabte 28 de novembre Quim Masferrer i el seu 'Bona gent' faran gaudir vallencs i vallenques amb un espectacle ple de veritat i d'humor. Ja per cloure la temporada, i dins del cicle nadalenc, el Grup del Teatre Principal tornarà a portar a escena 'Els Pastorets Principals de Valls', els dies 26 i 27 de desembre i 1, 2, 3 i 6 de gener a les 18.00 h, amb doble sessió nocturna a les 21.00 h el dia 2 de gener. I per acabar l'any, el GTP repeteix proposta amb el cabaret musical  'Un Cap d'Any a l'Infern' que enguany tindrà lloc els dies 30 i 31 de desembre a les 23.00 h. 

El Principal familiar i l'Escola de l'Espectador

A diferència d'altres equipaments escènics del territori, els Teatres de Valls inclouen la programació familiar en la represa de l'activitat teatral, en una aposta decidida per les propostes en família. Així, l'abonament familiar arrancarà amb 'Laika'  de Xirriquiteula (dissabte 3 d'octubre), i en el marc del Festival Guant, l'estrena de 'Fragile'  de LaBú Teatre (dissabte 7 de novembre). I per tancar el títol familiar, el Teatre Principal acollirà l'espectacle 'El faune, el drac i el dimoni' (dissabte 21 de novembre) amb els vallencs Eudald Ferré i Gerard Mallorquí. Completaran la programació familiar els espectacles de titelles i objectes 'Mil bocins' de Zipit Company (dissabte 6 de novembre) i 'Maüra, filla de la terra'  de la Cia Sifó (diumenge 8 de novembre).

Preus i horaris de venda d'entrades

La venda d'entrades s'efectuarà mitjançant el sistema de seient alterns, és a dir, amb una localitat disponible de cada dues, i només es permetrà el reagrupament a la sala per nuclis familiars o de convivència en el cas dels espectacles familiars. En tots els espectacles es realitzarà, tant en la venda online com presencial, registre de dades dels usuaris, per tal de poder fer un seguiment en cas de possible contagi.

Els preus dels abonaments seran de 55 euros (45 euros per a tots els titulars del carnet gratuït d'Amics dels Teatres de Valls) i de 18 euros en el cas dels familiars (12 euros pels Amics dels Teatres). La venda d'abonaments iniciarà el dilluns 14 de setembre a les 10.00 h, tant presencialment com online, i s'allargarà de manera intensiva en horari ampliat els dies 15 i 16 de setembre, de 12.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h.