Aula de l'Escola de Música d'Alcover

L'Escola Municipal de Música d'Alcover inicia el curs amb noves aules i activitats

El centre fa una aposta per les noves tecnologies en els processos creatius

A l’Escola Municipal de Música d'Alcover  s’estan fent els últims preparatius per iniciar el nou curs 2020-2021 amb les màximes mesures preventives per a fer front a la  Covid-19 i amb importants novetats en l’oferta formativa. Des de fa temps, l’EMMA aposta per les noves tecnologies en els processos creatius. Aquest curs però, desplegarà una completa oferta formativa en Producció Musical i DJ, única i pionera en escoles municipals de música a la província. A més es comptarà amb una aula completament equipada, dedicada exclusivament a aquesta disciplina.

L'EMMA aposta fort per la  Producció Musical  i vol oferir tota mena de cursos, formats i especialitzacions. El curs s’iniciarà amb els cursos anuals de Producció Musical pels alumnes avançats però, aquest mateix octubre es presentarà un nou curs intensiu de Producció de  Música Electrònica  que impartirà un especialista en la matèria. S’oferirà per a tot tipus de públics amb o sense formació musical prèvia, en grups reduïts i a preus públics.

Després de Nadal, es presentarà el nou curs intensiu de DJ (disc jockey) impartit per un DJ resident en actiu d’una gran discoteca. Els alumnes gaudiran d’unes instal·lacions recentment adaptades al mateix edifici de l’EMMA, l’Aula de Producció, i equipades amb tot el material tecnològic necessari el qual s’anirà ampliant en funció dels cursos que es vagin oferint.

Curs de Percussió Tradicional

L’altra gran novetat serà la Percussió Tradicional  amb instruments com el timbal de grallers, pandereta, pandero, castanyoles, timbal fondo de diables, etc. i classes especialitzades per grups de música tradicional i popular amb assessoria de composició i arranjaments per a aquestes formacions. Amb aquestes noves incorporacions, l’EMMA pretén potenciar la música tradicional i popular i recolzar les agrupacions locals.

S’està treballant per obrir, en breu, el servei de lloguer d’espais d’assaigs. L’EMMA disposa de la recentment remodelada Aula de Combo  amb un rider molt complet d’instruments acústics, electrònics i microfonia per a realitzar-hi assajos i enregistraments de tot tipus d’agrupacions. A més compta amb un sistema digital d’enregistrament multipista que permet gravar digitalment un grup complet amb un sol click. És un equipament ideal que cobreix totes les necessitats que pot tenir un grup tant per assajar-hi com per enregistrar-hi que es vol posar a disposició de tota la ciutadania.

L’inici de tota l’activitat lectiva es preveu pel proper  17 de setembre i des de l’1 de setembre les instal·lacions estan obertes per a matrícules i consultes. Donada la situació excepcional que estem vivint, la matrícula romandrà oberta tot el setembre. L’horari d’atenció al públic és dilluns, dimarts i dijous de 16.30 h a 19.30 h.