Imatge d'un misteriós obelisc

«Comença el joc»: Un obelisc misteriós 'aterra' a Santes Creus

L'objecte ha aparegut a l'arbreda Vidala, al terme municipal d'Aiguamúrcia | En aquest cas, llueix simbologia egípcia

Un obelisc d’uns tres metres d’alçària i amb simbologia egípcia ha aparegut a l’arbreda Vidala de Santes Creus, al terme municipal d’Aiguamúrcia (Alt Camp). L’estructura de metall, buida per dins, és molt similar al monòlit que va aparèixer a finals de març en una platja de Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà), tot i que aquella peça no presentava cap mena d'iconografia. Evidentment, com en aquell cas, la localització de la peça ha suscitat curiositat entre la ciutadania.

L’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Dolors Palma, ha assegurat a ‘TV3’ que, pel que sembla, aquesta simbologia egípcia vol dir «comença el joc», i s’ha mostrat confiada que «el que sigui que hagi començat, esperem que sigui bo». La batllessa, que desconeix l’origen de l'obelisc de metall, considera positiva «qualsevol cosa que faci que la gent vingui», malgrat la vigència de l’actual confinament comarcal. «Dimecres decidirem què fem amb l’estructura, quan parli amb els companys de l’ajuntament i vegem l’interès de la gent en tenir quelcom així al poble», ha afegit.

El primer monòlit, al desert de Utah

Cal recordar que el periple dels monòlits va començar el novembre del 2020 al desert de Utah, als Estats Units, amb una troballa que va fer furor i que va esdevenir, ràpidament, en punt de peregrinació. Posteriorment, es van localitzar objectes similars a Turquia, Romania, Califòrnia, els Països Baixos, el Regne Unit, Segòvia o Polònia.

El tret principal d’aquestes peces, totes metàl·liques i molt similars, és que apareixen de sobte, d’un dia per l’altre. Ara mateix, ningú n’ha reivindicat l’autoria tot i que, últimament, se sospita que podria tractar-se d’accions de màrqueting i publicitàries per tal de donar a conèixer indrets turístics d’arreu del món.