Persones caminant pel carrer de la Cort de Valls

Oberta la convocatòria d'ajudes per rehabilitar edificis al Barri Antic de Valls

Fins al dia 6 d'octubre es poden presentar les sol·licituds

Valls ja ha obert la convocatòria de  subvencions per a la rehabilitació d'edificis del nucli històric. En aquest sentit, fins al dia 6 d'octubre, es poden presentar les sol·licituds de subvencions per a la rehabilitació i recuperació d'edificis.

La  sol·licitud es pot presentar de manera telemàtica al portal web de la Seu Electrònica Municipal o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. En aquesta convocatòria, es podran acollir a les subvencions municipals tots els propietaris que hagin efectuat obres als seus immobles des de l'octubre de l'any passat.

Amb l'objectiu d'incentivar entre els veïns i veïnes la rehabilitació d'habitatges del nucli antic, aquesta línia d'ajuts s'ha incrementat fins al 70.000 euros, un 40% en relació amb anteriors convocatòries. Es potencia, així, una acció que, en els últims tres anys, ha finançat ja millores en 33 edificis amb una inversió per part dels propietaris de més de 316.000 euros.

Aquesta línia de subvencions està dirigida a contribuir al finançament de les obres de rehabilitació de  façanes o adequació d'instal·lacions comunes dels edificis per adaptar-se a la normativa vigent. També s'hi poden acollir obres de rehabilitació de cobertes, de reposició de baixants, de millora de l'accessibilitat o de supressió de barreres arquitectòniques. També d'enllumenat artístic d'immobles catalogats com a bens culturals d'interès local o nacional.

D'altra banda, també se subvencionen les actuacions en l'interior de les edificacions, de millores d'habitabilitat, enderrocs per a la rehabilitació o consolidació i recuperació dels immobles. A més, també formen part de les despeses subvencionables, els costos complementaris derivats d'autoritzacions administratives necessàries per a l'execució o  tramitació, tant d'obra nova com de rehabilitació.