Pont a l'albareda de Vila-rodona

Nou pol turístic: Vila-rodona culmina les millores del Columbari romà i l’Arbreda del Gaià

El nou pont de fusta sobre el torrent del Plano permet l'accés directe des de l'aparcament i l’espai de l'Arbreda al Columbari i a la font

Vila-rodona ja ha finalitzat les obres  d'arranjament de l'entorn del  Columbari. A partir d'ara, un nou pont de fusta permet salvar el torrent del Plano i així accedir a peu des del gran aparcament de l’Arbreda. 

Les millores també inclouen l'accés a la font del torrent del Plano, al començament del camí del Columbari. S'ha fet un  camí pavimentat i s'ha instal·lat una il·luminació  del perímetre molt agradable i lumínicament no contaminant, amb làmpades tipus led.

Nova graderia

A la part sud-oest del Columbari s'han instal·lat unes grades amb capacitat per a unes  120 persones assegudes. Permetran seguir les representacions de l'època romana que s'hi realitzin, com les de Tàrraco Viva, amb comoditat i bona visibilitat.

Estan disposades en tres nivells, amb una alçada màxima d'un metre i mig i 0,50 metres entre cadascuna i tenen forma de mitja lluna.

Grades en un descampat
Les noves grades | Cedida

Les graderies són de tipus desmuntables per  evitar excavacions  i fonamentacions en un terreny amb perspectiva de restes arqueològiques.

Aquestes millores dels voltants del Columbari potenciaran l'atracció turística d'aquest equipament, de gran valor cultural i històric del nostre territori, i dels altres atractius de Vila-rodona, com el seu celler modernista.

Les obres s'inclouen dins del projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra. En concret, es tracta d'un conjunt d'actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l'Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme.

El director de l'obra és l’arquitecte Miquel Orellana Gavaldà i l’import d’adjudicació és de 154.852,84 euros.