Columnes del molí de Dalt de Mas de Forès

Avancen a bon ritme les obres del Molí de Dalt de Mas de Forès d'Alcover

La fàbrica del Molí de Dalt és la més impressionant de tots els molins del terme per les dimensions que té i perquè encara manté dempeus la seva fisonomia

Alcover avança en els treballs de  rehabilitació del Molí de Dalt de Mas de Forès. El projecte pretén esdevenir un nou espai cultural, pedagògic i d'interpretació a la vall del riu Glorieta.

La urgència d'intervenir arquitectònicament en l'antic molí s'ha convertit en una prioritat per l'Ajuntament d'Alcover. En aquest sentit, al valor de recuperar un patrimoni en perill se li suma la necessitat de dotar la vall d'una estratègia eficaç en clau turística i de sostenibilitat.

La fàbrica del Molí de Dalt és la més impressionant de tots els molins del terme per les dimensions que té i perquè encara manté dempeus la seva fisonomia. Així i tot, irremeiablement el desgast del temps ha provocat, en els darrers anys, un deteriorament alarmant en la coberta i part de l'estructura de l'edifici, declarat Bé d'Interès Cultural.

La primera fase d'un pla més ambiciós

D'acord amb aquesta idea i propòsit s'ha pogut sumar la complicitat i el suport de diferents administracions engrescades en el projecte, com la Generalitat de Catalunya. La proposta té l'objectiu d'ajudar a finançar el cost de la intervenció.

Parets del moló de Dalt d'Alcover
Imatge del Molí de Dalt | Ajuntament d'Alcover

Està plantejada com una primera fase d'un pla d'etapes que se centra a restaurar  la coberta, consolidar l'estructura de l'edifici, netejar-lo i adequar-ne el pis superior com a centre de visitants.

El Molí de Dalt de Mas Forès és un exemple d'arquitectura industrial de finals del S XVIII. La seva ubicació el converteix en indret immillorable per entendre no solament el període de vida de l'edifici sinó l'evolució del territori des dels seus orígens, la vinculació de l'home amb la natura i la gestió dels seus recursos naturals.