Pepa Plana rebent el premi Cultura de l'APPC.

La pallassa vallenca Pepa Plana rep de premi Cultura de l'Associació Periòdica de Premsa en Català

Plana ha rebut el guardó aquest dijous al vespre durant la celebració de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, a Barcelona

L’Associació de Premsa Periòdica en Català (APPEC) ha celebrat aquest dijous 27 de juny, la Nit de les Revistes i la Premsa en Català.  L’esdeveniment, que reconeix les revistes i mitjans que més han destacat l’últim any, s'ha desenvolupat a l’Espai Endesa de Barcelona.

Entre els guardons, destaca el premi Cultura, que aquest any ha recaigut en una dona de Valls. La pallassa Pepa Plana s’ha endut el reconeixement en aquesta categoria.

Plana ha recollit el premi durant la gala, de mans del conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i del periodista i editor, Germà Capdevila.

La pallassa catalana més reconeguda

Pepa Plana és tot un referent per la qualitat dels seus espectacles i per la seva contribució a la visualització de les pallasses, tot i que ella prové del món de la interpretació. La seva àmplia trajectòria ha fet que sigui la pallassa catalana més reconeguda arreu.

Els premiats de la nit

Pel que fa a la resta de premiats, en aquesta edició 2019, el jurat ha reconegut la publicació Sàpiens amb el premi a la Millor Revista per l’aposta de renovació de continguts i imatge duta a terme des de 2018.

En aquesta categoria, el jurat ha distingit amb una menció la revista infantil Cocoter. El premi a la Millor Publicació de Premsa s’ha atorgat al Diari de Sabadell.  El guardó a la millor Publicació Digital ha estat per a Bonart.cat, un portal que complementa la revista en paper Bonart, per la seva capacitat de crear una comunitat al voltant de la revista.

Durant la nit s’ha lliurat també el Premi Comunicació al director de TV3, Vicent Sanchis, i al de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. L’APPEC ha valorat la defensa que han fet dels mitjans públics «en el context de repressió i vulneració de drets que ha viscut Catalunya i les seves institucions en els darrers anys».

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa ha participat en aquest acte que ha estat presentat l’escriptor Màrius Serra.