Assistents a la roda de premsa d'avui

L'Espai de l'Estudiant de Valls comptarà amb la participació de 48 centres educatius del territori

A causa de la pandèmia, enguany l'esdeveniment es desenvoluparà, del 3 al 7 de maig, en un format virtual

L’Espai de l’Estudiant  de Valls, el saló de l’ensenyament de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, s'ha hagut de reinventar a causa de la Covid-19. Enguany es celebrarà la 21a edició  de la fira en un format excepcional, completament virtual. Les restriccions derivades de la pandèmia i la sensibilitat per minimitzar els contactes i la interacció social han fet decidir a l’organització per un format de presentacions en línia per tal de mantenir la dea de proximitat entre expositors i visitants que es defensa des d’aquest saló, organitzat per l’Institut d’Estudis Vallencs a través del Consorci Pro universitari.

Per a potenciar el gran esforç que els centres fan amb les portes obertes virtuals, des de l'IEV expliquen que «s’ha pensat que és una bona oportunitat realitzar també aquestes presentacions agrupades sota el paraigua de l'Espai de l’Estudiant». En aquest sentit,  48 universitats, instituts, administracions i altres centres de formació participaran en aquest model de fira, i es faran un total de 83 presentacions entre el dilluns 3 de maig i el divendres 7 de maig.

Pel que fa als horaris, seran de matí i de tarda per tal d’afavorir la participació tant de visitants individuals com de grups-classe, fet que facilita que els alumnes amb menys possibilitats de disposar de mitjans a les seves llars puguin també accedir a l’Espai de l’Estudiant online en igualtat de condicions.

Es repartiran 6.000 catàlegs

A més a més, la intenció de l'organització és mantenir l'edició en paper del  catàleg que es fa cada any i repartir-lo físicament entre escoles i instituts de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, tot atenent els suggeriments que han fet des de diferents departaments d'orientació. Aquest catàleg conté informació dels centres participants a l’Espai, a més de la relació de cicles formatius que es poden cursar a les demarcacions de Tarragona i les Terres de l’Ebre i les  notes de tall  d’accés a les universitats catalanes.

Persones a l'Espai de l'Estudiant de Valls
Imatge d'una edició anterior de l'Espai de l'Estudiant | IEV

Així, a partir del dilluns dia 26 d’abril, es repartiran 6000 catàlegs entre aproximadament 130 centres d’educació secundària d’ambdues demarcacions i la proposta de la fira també es farà extensiva a molts centres educatius de tot Catalunya per si creuen oportú de registrar-se i aprofitar l’esforç que tant l’organització com els expositors han fet en aquesta edició.

Registre i selecció horària

Els visitants virtuals s’han de registrar a la web www.espaiestudiant.cat. Ho poden fer a tantes sessions com vulguin, ja que molts centres ofereixen diverses sessions en horaris també diversos per facilitar la selecció horària dels visitants.

Des de l’organització s’agraeix l’esforç de tots plegats i la confiança dipositada en el Consorci Pro universitari, especialment a l’Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona que des de sempre, juntament amb la Generalitat, «ens donen un suport imprescindible per a fer funcionar l’Espai de l’Estudiant i als centres que decideixen tant fer les seves presentacions com assistir-hi, i als mitjans que ens ajuden a arribar a les persones, sobretot ara que tot és una mica més complicat del normal», exposen des de l'organització.