Assistents a la roda de premsa

Nova pel·lícula castellera: Fins al final. La muntanya russa de la Colla Joves de Valls

El film està previst que s’estreni el dijous 14 d’octubre als JCA Cinemes de la capital de l'Alt Camp

Amb motiu de la Fira de Santa Úrsula de 2021, la  Colla Joves Xiquets de Valls presentarà una pel·lícula documental. Vol ser un retrat del caràcter de la colla. També, un document de l'última pàgina escrita per la colla en la seva època moderna: la diada de Santa Úrsula 2019 i el 3 de 9 sense folre carregat a la 3a ronda d’aquella diada irrepetible.

Ho recordarà una pel·lícula documental dirigida per  Xavi Marimón, component de la colla, amb l’edició i fotografia de La Caseta del Cubos.

La pròpia colla hi aporta testimonis de primera mà d’aquella fita com ara el cap de colla d’aquell any Francesc Xavier Ramon  entre d’altres. Ells parlen de com van viure aquella història d’alts i baixos emocionals que va ser aquella diada per tots els membres de la Colla Joves. Aquests testimonis van acompanyats d’unes veus que donen una visió externa del què és el món casteller.

Tambe, què signifiquen els Xiquets de Valls i que sobretot retraten una colla, la Colla Joves Xiquets de Valls amb totes les seves particularitats, virtuts i defectes de la bicentenària entitat vallenca.

Aquesta visió externa la dona el periodista Iu Forn, col·laborador de programa Tot es mou, el programa de sobretaula de TV3. També els periodistes de TAC 12 i ràdio ciutat de Tarragona, Àlex Alonso i Carles Cortès, el cap de societat dels serveis informatius de RAC1 i casteller del Poble Sec, Benet Íñigo i la corredora de curses de muntanya i diputada del Parlament de Catalunya, Núria Picas.

Aquestes personalitats que van ser testimonis d’excepció de l’última gran diada castellera abans de la pandèmia. La reviuen centrant-se en la muntanya russa emocional que van viure els de la camisa vermella en aquell 27 d’octubre de 2019 i que va fer que aquella diada fos única.

A l’estrena està previst que hi assisteixi l’alcaldessa de Valls Dolors Farré. També representants de colles castelleres de tot Catalunya, una representació dels antics caps de colla i presidents de l’entitat i altres personalitats relacionades amb el món casteller.

El film està previst que s’estreni el proper dijous 14 d’octubre als JCA Cinemes de Valls a les 20.00 h. Les entrades es poden recollir als mateixos cines des del 6 al 13 d’octubre. També hi haurà 2 sessions més per qui s’hagi perdut l’estrena, els propers dissabte 16 i diumenge 17 d'octubre, a la mateixa hora.