Assistents a la roda de premsa d'avui

Un piromusical de la reconeguda Pirotècnia Ricardo Caballer clourà les Festes Decennals

L'espectacle de focs i música tindrà lloc diumenge 6 de febrer de 2022

El castell de focs  piromusical  de les Festes Decennals  de Valls 2021+1 tindrà lloc el diumenge 6 de febrer, a les 22 h, al passeig del President Tarradellas. Estarà disposat de manera paral·lela a les instal·lacions esportives del Formàs, i anirà a càrrec de l'empresa Pirotècnia Ricardo Caballer.

La Pirotècnia Ricardo Caballer de la localitat valenciana d'Olocau és en l'actualitat el gran nom de la pirotècnia valenciana i el seu segell és admirat arreu del món. El seu director, Ricardo Caballer Cardo, quarta generació al capdavant de la fàbrica, també ha esdevingut l'empresari  i artista més innovador de la pirotècnia estatal. 

L'espectacle Piromusical de Ricardo Caballer està completament digitalitzat. Constarà de 7.500 ordres de foc, que serviran per enlairar 12.000 productes  pirotècnics. Aquests suposen un pes net de matèria explosiva de 1.400 quilograms.

Fins a un total de quinze ordinadors donaran les ordres per tal que la seqüència de les dotze seccions, en què ha quedat dissenyat i estructurat, funcioni correctament durant els 26 minuts i mig que durarà el Piromusical. S'empraran 2.500 sacs de sorra per subjectar amb seguretat els morters o canons des d'on es projecten enlaire les carcasses, cinc cops més del que és habitual en el piromusical anual de Sant Joan a Valls.

En ell es podran veure tots els colors característics de la firma valenciana –salze, kamuro, intermitents o lluentons–, així com tots els distints tipus de carcasses especials que l'empresa té actualment al seu catàleg, com l'octopus, els anells, les de figures o les que inclouen diferents tipus de components.

El 2011  va cloure les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls amb un piromusical. Va inaugurar la zona que durant aquesta dècada ha suposat la millora i el prestigi dels focs anuals de cloenda de Sant Joan, esdevinguts també un piromusical.