Assistents a la roda de premsa d'avui

L'Ajuntament de Valls, Càritas i Ginac impulsen un projecte d'acompanyament a la gent gran

La proposta pretén cobrir les necessitats bàsiques de les persones grans amb la implicació del voluntariat

L'Ajuntament de Valls, a través del Pla d'Inclusió i Cohesió Social i Serveis Socials, i les entitats de la ciutat Ginac i Càritas, han impulsat la campanya 'A Valls, acompanyem la gent gran'. L'objectiu del projecte és millorar les condicions de vida de les persones grans del municipi amb sentiment de solitud, i per desenvolupar-lo es comptarà amb la participació del voluntariat.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els canvis d'estil de vida provocat per la Covid-19  en la societat ha fet palès la problemàtica a la que s'enfronten aquelles persones grans que viuen soles al municipi. Aquestes persones requereixen un  suport emocional, personal i preventiu major del que ja necessiten en una situació de normalitat. Per aquest motiu les persones voluntàries podran oferir acompanyament, una conversa o un passeig amb el principal objectiu que la persona gran no es senti tant sola.

Les tasques que podran realitzar les persones voluntàries són aquelles relacionades amb l'acompanyament del dia a dia de les persones grans que viuen soles al municipi. Aquest voluntariat es possibilitarà tant amb caràcter presencial com telefònic. En ambdós casos la persona gran romandrà a casa seva i el voluntari, en el cas presencial, serà qui realitzarà el desplaçament al domicili.

Una doble crida

Les persones interessades a formar part d'aquest voluntariat han de residir a Valls, ser majors d'edat i no formar part d'un dels grups de riscs descrits per les autoritats sanitàries, en el cas d'acompanyament presencial. La inscripció es pot realitzar trucant al telèfon 603 044 826  de 9.00 h a 16.00 h o omplint un formulari a la pàgina web municipal. Per altra banda, qui es senti sol o tingui algun conegut amb aquesta situació que pugui formar part del projecte pot trucar al mateix número de telèfon.