Teresa Rull, la regidora, en una roda de premsa

El Pla Educatiu d'Entorn de Valls reprèn les activitats després de la pandèmia

La programació és fruit del treball conjunt de diverses regidories i serveis municipals

L'Ajuntament de Valls, amb el suport del Departament d'Educació, impulsa les activitats del Pla Educatiu d'Entorn  per al curs escolar 2021-22. Aquests plans són propostes educatives pensades per donar una resposta comunitària a les necessitats dins i fora dels centres escolars.

El curs escolar que es va encetar al setembre va recuperar part de la normalitat que havia estroncat la pandèmia i el confinament obligat. Això ha permès l'organització d'una quarantena d'activitats  per fer dins i fora de l'escola. En horari escolar i extraescolar i adreçades a infants i joves dels 0 als 20 anys.

Algunes de les activitats programades són el taller Baldufa, organitzat per l'Escola de Municipal de Música Robert Gerhard. Està pensat per iniciar els nens i nenes en el món de la música, els tallers amb perspectiva de gènere o les rutes per visitar la ciutat per tal de conèixer-la amb més profunditat. En la planificació de les activitats s'han inclòs la majoria de demandes dels centres educatius i d'altres per afavorir la cohesió social.

El Pla ofereix un ventall molt ampli de propostes com l'estudi assistit, contacontes, educació viària, tallers de sensibilització ambiental, tallers de gestió emocional, tallers de ciberseguretat, teatre fòrum, rutes per endinsar-se en les interioritats de la ciutat, visites al Teatre Principal i a l'Ajuntament de Valls, audicions musicals, la Xilofonada, rondalles del món, propostes esportives, patis oberts, dissabtes de ciència, l'Escola de Famílies, el Casal d'estiu, o el suport als estudis postobligatoris.

Aquest programa ha estat possible gràcies al treball conjunt amb altres regidories i serveis municipals com Medi Ambient, Acció Comunitària, Afers Socials, Acció Cívica i Joventut, Xarxa de Cultura, l'Escola de Música o el Patronat Municipal d'Esports. L'objectiu és teixir una xarxa educativa cohesionada, fruit del treball coordinat i coherent de tots els organismes que treballen en l'atenció i educació del jovent del municipi.