Un jove incendia un cotxe de policia.

La Policia Local de Valls diu prou: «Patim la mala gestió de l'Ajuntament»

Els agents asseguren que el problema d’inseguretat de la població és degut a la incompetència del govern local i és un problema transversal de moltes regidories

La  Policia Local  de Valls es troba al límit i desbordada. Ho han denunciat els agents a través d'un comunicat de premsa, en el qual asseguren que a aquesta situació s’hi arriba per una clara  deixadesa del consistori. Actualment són 31 policies, el que significa una ràtio del 0,7 per 1000 habitants, quan aquesta hauria de ser com a mínim d’1,5. «Així portem més de 15 anys havent de doblar torns de treball, ampliar jornades, anul·lant festes de quadrant, i el que ha portat a aquesta situació ja inaguantable i més quan han fet desaparèixer places d’agent», exposen.

Per tot això, el cos policial exigeix incrementar el nombre de policies locals a Valls. Policies professionals i no interins, fins a cobrir el mínim d’1,5 per cada 1000 habitants, ratio recomanada pel Parlament de Catalunya a la Moció 154/VI presentada pel G.P. d’Esquerra Republicana de Catalunya i aprovada al 2002 per tots els grups parlamentaris. De fet, durant els mesos d’estiu hi ha hagut una mitjana d’un agent d’atenció al ciutadà i una patrulla de dos agents per torn de treball, i gràcies a que molts agents per diferents motius han hagut de doblar torns o realitzar hores extraordinàries per cobrir aquests  insuficients mínims.

Indignació dels agents

El comunicat també deixa clar que aquest estiu l’Ajuntament de Valls ha fet publicar en un diari local l'ampliació de  4 places d’agents. El text diu que «aquesta noticia que ha indignat el col·lectiu professional és enganyosa, ja que no cobreix les places que falten ni les jubilacions». «S’ha de dir que aquestes 4 places ja estan ocupades interinament o que són per cobrir els agents que han marxat a altres poblacions, per tant si marxen 4 i incorporem 4, l’increment es 0», aclareix el comunicat

Un neguit constant que tenen els agents és que quan hi ha un problema d’inseguretat a algun punt de la població, l’únic departament que implica l’Ajuntament és al de la Policia Local, i llencen als agents amb patrulles fixes a un punt o barri, només perquè els veïns callin i es sentin més segurs, però no resolen el problema. «El problema d’inseguretat de la població és degut a una mala gestió del mateix ajuntament, i és un problema transversal de moltes regidories. L’ajuntament hauria d’implicar altres departaments com serveis socials, urbanisme…etc» diuen els agents. En això, els policies locals creuen que s’hauria de fer un pla de xoc real, i no involucrar només a la policia.

Instal·lacions deficients

Per altra banda, la Policia Local denuncia que les instal·lacions policials, tot hi haver estat l’Ajuntament advertit i sancionat pel Ministeri de Treball  per les seves deficients condicions, no tenen cap mena de seguretat a l’hora de protegir al personal administratiu o agents, posant en risc la seva integritat a la vegada que no donen ni la més mínima intimitat al ciutadà que ve a denunciar un fet.