Imatge del polígon industrial d'Alió-Bràfim

El Polígon Industrial d’Alió-Bràfim, entre l’abandonament i l’esperança de la revitalització durant l'any 2021

L’empresa Logicor ha plantejat un construir un centre de 27.605 m2 amb oficines i 27 molls de càrrega

La carretera C-51, que uneix Valls i el Vendrell, és considerada un eix vertebrador dins del Camp de Tarragona. Així, davant mateix de la sortida número 11 de l’autopista AP-2 hi ha situat el polígon industrial de tres municipis de l’anomenat Camp de Valls: Vila-rodona, Bràfim i Alió. Es tracta d’una infraestructura ben comunicada que té una mitjana de 2.051 vehicles diaris que transiten per aquesta via.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La zona disposa de  156.500 m2  de sòl industrial, tot i que bona part dels terrenys i les parcel·les es troben en desús i pateixen un estat d’abandonament evident. A més, en els últims anys la majoria dels carrers han patit robatoris del cablejat elèctric, s’han dut a terme abocaments incontrolats de runa i de residus d’obres i, a dia d’avui, es poden localitzar desenes d’elements de mobiliari amuntegats i abandonats pels seus propietaris talment com si l’espai fos una deixalleria municipal.

2021: l’any de l’aposta per la zona

El 2021 sembla que la sort d’aquest polígon industrial i serà un bon any per aconseguir la revitalització de l’espai. En aquest sentit, l’empresa Logicor  ha engegat un projecte que serà clau per a la zona, ja que planteja construir un centre de  27.605 m2, aixecat en una parcel·la de 44.403 m2, i que albergarà espais destinats a oficines de 1.475 m2 i 21 molls de càrrega i descàrrega.

Abocament al polígon d'Alió-Bràfim
Imatge d'un dels carrers principals del polígon | Albert Oliva

Per a fer realitat la proposta, des de fa setmanes l’Ajuntament de Bràfim i els responsables de l’empresa han protagonitzat diverses reunions  per acordar els paràmetres d’aquesta actuació i a dia d’avui les converses es troben en una fase inicial, ja que les dues parts es troben interessades en què la iniciativa prosperi.

El parc industrial de l’Alt Camp

De fet, el polígon industrial d’Alió-Bràfim forma part d’un engranatge clau en l’activitat econòmica i empresarial de la comarca. En aquest sentit, l’Alt Camp compta amb un parc industrial extens que funciona com a instrument de promoció econòmica, fruit d’un pacte estratègic signat pels ajuntaments de Valls, Alcover, Alió, Bràfim, els Garidells, el Pla de Santa Maria, Puigpelat, la Riba, Rodonyà, Vallmoll, Vilabella i Vila-rodona. La infraestructura compta amb bona part dels agents econòmics i socials del territori i s’ubiquen les principals empreses de sectors industrials consolidats.

Així, amb la marca ‘Camp de Valls’, es pretén potenciar i millorar els serveis i les infraestructures dels diversos polígons industrials, promocionar el sòl industrial disponible per a la captació d’inversions, potenciar el talent, la formació, la creativitat i la innovació i, en definitiva, afavorir la competitivitat  de les empreses per tal que la comarca tingui una marca industrial de  referència internacional.

Polígon Industrial d'Alió-Bràfim
Els carrers presenten un estat d'abandonament total | Albert Oliva